ФАРМАКОЕКОНОМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЇ ТА УРОЛОГІЇ : Фармакоэкономические исследования лекарственных средств растительного происхождения, используемые В ГАСТРОЭНТЕРОЛОГИИ И УРОЛОГИИ



Название:
ФАРМАКОЕКОНОМІЧНІ ДОСЛІДЖЕННЯ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ РОСЛИННОГО ПОХОДЖЕННЯ, ЯКІ ВИКОРИСТОВУЮТЬСЯ В ГАСТРОЕНТЕРОЛОГІЇ ТА УРОЛОГІЇ
Альтернативное Название: Фармакоэкономические исследования лекарственных средств растительного происхождения, используемые В ГАСТРОЭНТЕРОЛОГИИ И УРОЛОГИИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційного дослідження, сформульовані мета і завдання, наукова новизна та практичне значення одержаних результатів для охорони здоровя.


 У першому розділі “Дослідження стану забезпечення лікарськими рослинними  засобами у світі та Україні” методом системного аналізу вивчено організаційні вимоги до ЛРЗ, термінологію, класифікацію, їх асортимент на фармацевтичному ринку в Україні та у провідних державах. Згідно з Законом України „Про лікарські засоби” використовується термін „лікарські засоби рослинного походження”. З введенням Доповнення 2 Державної Фармакопеї України у 2008 році прийнято термін „лікарські рослинні засоби”, що відповідає вимогам ВООЗ. Відповідно до рекомендацій ВООЗ ЛРЗ мають особливу цінність, вигоду при лікуванні шлунково-кишкових розладів, захворювань сечостатевої системи. В Україні спостерігається стійке зростання показників поширеності хвороб органів травлення, зареєстровано близько 8 млн хворих. Аналогічна динаміка показників поширеності є для захворювань сечостатевої системи, таких хворих в Україні налічується 4,5 млн. Отже, зростає кількість хронічних хворих, які потребують прийому рослинних препаратів.


Аналіз показників поширеності гастроентерологічних захворювань за 2000-2007 рр.  показав, що існують значні регіональні відмінності. У Вінницькій області поширеність гастриту і дуоденіту, холециститу – на 51%, захворювань підшлункової залози – на 60% є вищою, ніж у середньому по Україні, що вимагає вищих обсягів потреби у ЛРЗ. Виявлено, що поширеність урологічних захворювань не має значних регіональних відмінностей, тому при визначенні потреби в ЛРЗ можна використовувати середній показник їх поширеності в Україні.

Проведено аналіз фармакоекономічних аспектів використання ЛРЗ у провідних країнах світу, підходи до їх включення у формуляри та переліки, які фінансуються страховими фондами. Узагальнено результати вітчизняних медичних досліджень ЛРЗ у гастроентерологічній та урологічній практиці, які підтверджують високу безпечність і ефективність рослинних препаратів.


У другому розділі „Основні методи досліджень і обґрунтування методик фармакоекономічного аналізу лікарських рослинних  засобів” нами обґрунтовано алгоритм  фармакоекономічного аналізу ЛРЗ з використанням методів „вартість-ефективність”, „мінімізація вартості” на основі даних доказової медицини, з урахуванням експертних оцінок препаратів провізорами (методом анкетування). При виборі методології дослідження ми базувались на основних законодавчих документах ВООЗ, вимогах Державної Фармакопеї України, наказів МОЗ, формулярних довідників України.


Особливості підходів маркетингового аналізу включали вивчення динаміки асортименту ЛРЗ, темпів приросту їх оптових цін за 2005-2008 рр. Вивчення даних доказової медицини проведено у базах даних Кокрана, МедлайнПлас, Національного інституту альтернативної медицини (США).


 


Третій розділ „Обґрунтування та розробка методик фармако-економічного аналізу лікарських рослинних засобів, що використовуються в гастроентерології” включає аналіз законодавчих документів з фармакоеко-номічного аналізу лікарських засобів, які діють у 24 країнах світу, за даними Міжнародного товариства фармакоекономічних досліджень (ISPOR). Вивчення цих вимог показало, що результати фармакоекономічного аналізу є основою для науково обґрунтованого відбору препаратів при створенні державних переліків, формулярів, що сприяє раціональному використанню бюджетних, страхових коштів та коштів конкретного пацієнта. Встановлено, що при опрацюванні методик фармакоекономічного аналізу використовують ціни препаратів на період дослідження з урахуванням ефективного курсу лікування за даними доказової медицини. 
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне