Розробка складу та технології комбінованої мазі для лікування гнійно-запальних захворювань шкіри на першій фазі ранового процесу : Разработка состава и технологии комбинированной мази для лечения гнойно-воспалительных заболеваний кожи на первой фазе раневого процесса



Название:
Розробка складу та технології комбінованої мазі для лікування гнійно-запальних захворювань шкіри на першій фазі ранового процесу
Альтернативное Название: Разработка состава и технологии комбинированной мази для лечения гнойно-воспалительных заболеваний кожи на первой фазе раневого процесса
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі викладені актуальність теми, мета та основні завдання досліджень, наукова новизна і практичне значення отриманих результатів.


·               У першому розділі проаналізовано і узагальнено дані сучасних літературних джерел щодо стану запальних захворювань шкірних покривів і наявності на ринку України лікарських препаратів для лікування ранової інфекції у формі мазі. Визначено основні напрямки створення комбінованої мазі на поліетиленоксидній основі для застосування на першій фазі ранового процесу. Обґрунтовано доцільність розробки комбінованої лікарської форми з використанням сучасних діючих речовин: антибіотиків, нестероїдних протизапальних засобів та анестетиків.


·               У другому розділі наведено обґрунтування загальної концепції та методів досліджень.


·               При розробці м’якої лікарської форми були застосовані як основні біологічно активні субстанції – амікацину сульфат (USP 24, стор. 106, монографія Amikacin), німесулід (ЄФ 4 вид., 2002 р., стор. 1548, монографія Nimesulide), бензалконію хлорид (NF 19, стор. 2419, монографія Benzalkoniun) та лідокаїну гідрохлорид (ЄФ 4 вид., 2002 р., стор. 956, монографія Lidocaine hydrochloride), які в попередньому фармакологічному досліджені виявили високі антимікробні, протизапальні, репаративні та ранозагоювальні властивості при їх сумісному поєднанні.


·               При вивченні властивостей мазевих основ та мазей були використані загальноприйняті методи органолептичних, технологічних, структурно-механічних, фізико-хімічних та фармакологічних досліджень, які дозволяють об’єктивно оцінювати їх якість на підставі одержаних та статистично оброблених результатів.


·               У третьому розділі представлені результати з розробки складу і технології комбінованої мазі для застосування у першій фазі ранового процесу.


·               При створенні мазей для лікування гнійних ран, необхідно враховувати, що більш оптимальними слід вважати комбіновані склади, які забезпечують високий ефект вивільнення лікарських субстанцій, що посилює їх стимулюючу дію, а також основи, які створюють в рані високий рівень дегідратації. При лікуванні важких інфекційних процесів шкіри, що викликані асоціаціями бактерій і патогенних грибів, найчастіше використовуються антибіотики та антисептики широкого спектру дії. Тому у якості антибактеріальних компонентів були застосовані амікацину сульфат та бензалконію хлорид. Вибір їх також ґрунтується на практичній відсутності до них стійкості широкого кола мікроорганізмів. Крім того, вони мають імуностимулюючу властивість, що полягає в активації Т- і В-лімфоцитів. Такий комплекс властивостей вигідно відрізняє цю комбінацію від усіх інших катіонних антисептиків, що застосовуються у клінічній практиці в Україні.


 


·               Виходячи з того, що мазь призначається для лікування ранового процесу,
першим етапом наших досліджень було вивчення антимікробної активності зразків мазей приготовлених на різних за природою основах, до складу яких були введені амікацину сульфат (0,5 %) і бензалконію хлорид (0,5 %). Кількісний вміст діючих речовин вибраний на підставі даних літератури і рекомендацій дерматологів. Також важливим був вибір оптимальних допоміжних речовин, котрі при мінімальній концентрації діючих речовин забезпечували їх максимальну ефективність і прояв всього спектру фармакологічної дії.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины