Розробка ТЕХНОЛОГІЇ та дослідження мазі “Пролідоксид” : Разработка технологии и исследования мази \"Пролидоксид\"



Название:
Розробка ТЕХНОЛОГІЇ та дослідження мазі “Пролідоксид”
Альтернативное Название: Разработка технологии и исследования мази \"Пролидоксид\"
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Розробка складу та технології мазі з фенольним гідрофобним препаратом прополісу


З метою досягнення фармакотерапевтичного ефекту як основну діючу речовину в мазі використано вітчизняну субстанцію природного походження – фенольний гідрофобний препарат прополісу (ФГПП), що має антимікробну, протизапальну, репаративну, капілярозміцнюючу дію.


Враховуючи медико-біологічні вимоги, щодо препаратів для застосування в терапії ран у першій фазі ранового процесу, як основу-носій нами обрана композиція, що являє собою сплав двох поліетиленоксидів (ПЕО) – ПЕО-400 і ПЕО-1500 у співвідношенні 80:20. Вибір основи також обумовлено її фізико-хімічними та дегідратуючими властивостями, а також розчинністю в ній діючих речовин.


Одним з факторів, здатним значно впливати на лікувальну дію препарату, є концентрація діючих речовин у лікарській формі. Оптимальну концентрацію ФГПП в мазі встановлювали за результатами мікробіологічного скрининга модельних зразків мазі з різним вмістом ФГПП від 1 до 10 % методом дифузії в агар засіяного різними штамами мікроорганізмів. Антимікробну активність оцінювали по зонах затримки росту мікроорганізмів.


 


Результати експерименту наведені в таблиці 1, з якої видно, що зі збільшенням концентрації ФГПП від 1% до 5% спостерігається різкий зріст зони інгібіції досліджуваних тест-культур. Подальше збільшення вмісту ФГПП у мазі не приводить до істотного збільшення антимікробної активності. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне