РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ СУПОЗИТОРІЇВ З ФУНГІЦИДНОЮ АКТИВНІСТЮ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ суппозиториев с фунгицидной активностью



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ ТА ТЕХНОЛОГІЇ СУПОЗИТОРІЇВ З ФУНГІЦИДНОЮ АКТИВНІСТЮ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА И ТЕХНОЛОГИИ суппозиториев с фунгицидной активностью
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі викладена актуальність теми, формулюється мета та основні завдання досліджень, відзначається наукова новизна та практична цінність отриманих результатів.


У розділі І «Сучасні аспекти створення протигрибкових та протимікробних лікарських засобів у вигляді  супозиторіїв для застосування в гінекології» охарактеризовані основні напрямки терапії ВВК та КВВ, складності в лікуванні зазначених урогенітальних інфекційних захворювань, відзначена обмеженість та недоліки існуючих препаратів, показані та спрямовані перспективи створення лікарських засобів на основі синтетичних сполук для місцевої терапії. Доведена доцільність створення нового комбінованого вагінального лікарського засобу у формі супозиторіїв на основі протигрибкової та протимікробної субстанції.


У розділі ІІ «Обґрунтування загальної концепції та методів досліджень» описана загальна методологія проведення досліджень, характеристика діючих та допоміжних речовин, які визначають технологію виробництва супозиторіїв.


Обґрунтований вибір методик, що використані для проведення фізико-хімічних, технологічних, структурно-механічних, біофармацевтичних, органолептичних досліджень та розроблені методики ідентифікації та кількісного визначення діючих речовин в лікарській формі.


Першочерговим завданням став пошук ефективних та максимально нешкідливих субстанцій, а також вибір допоміжних речовин для супозиторної лікарської форми.


У розділі ІІІ «Експериментальне обґрунтування складу та розробка технології вагінальних супозиторіїв» наведені результати теоретичних та експериментальних досліджень з вибору допоміжних речовин та технології виготовлення супозиторіїв. Для вибору раціонального способу здійснення технологічного процесу нами досліджувались мікробіологічні властивості низки протигрибкових субстанцій, а також фізико-хімічні та біофармацевтичні властивості супозиторних основ та експериментальних зразків супозиторіїв. Об'єктами досліджень були обрані такі субстанції з протигрибковою активністю: полієновий антибіотик – ністатин, похідні імідазолу – клотримазол, тріазолу – флуконазол та N-метилнафталіну – тербінафіну гідрохлорид.


 


Були визначені мінімальні пригнічувальні концентрації (МПК) методом серійних розведень по відношенню до дріжджоподібного гриба роду кандида Candida albicans, грибів з групи аскоміцетів Aspergillus niger і дерматофіту Trichophyton rubrum (табл. 1). Встановлено, що досліджувані зразки мають протигрибкову активність різного ступеня по відношенню до різних груп грибів. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины