РОЗРОБКА СКЛАДУ, ТЕХНОЛОГІЇ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ КОМБІНОВАНОГО СТОМАТОЛОГІЧНОГО ГЕЛЮ : РАЗРАБОТКА СОСТАВА, ТЕХНОЛОГИИ И ИССЛЕДОВАНИЕ КОМБИНИРОВАННОГО СТОМАТОЛОГИЧЕСКОГО геля



Название:
РОЗРОБКА СКЛАДУ, ТЕХНОЛОГІЇ ТА ДОСЛІДЖЕННЯ КОМБІНОВАНОГО СТОМАТОЛОГІЧНОГО ГЕЛЮ
Альтернативное Название: РАЗРАБОТКА СОСТАВА, ТЕХНОЛОГИИ И ИССЛЕДОВАНИЕ КОМБИНИРОВАННОГО СТОМАТОЛОГИЧЕСКОГО геля
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

У вступі сформульовано актуальність теми, мету і задачі дослідження, наукову новизну і практичне значення одержаних результатів роботи.


У першому розділі узагальнено дані літературних джерел стосовно питань етіопатогенезу та лікування запальних уражень пародонту; проаналізовано протизапальні стоматологічні лікарські засоби на фармацевтичному ринку України; оцінено можливість щодо застосування НСЯ та німесуліду як біологічно активних субстанцій для розробки стоматологічного препарату та розглянуто основні переваги гелевих основ як носіїв при створенні препаратів для лікування стоматологічних захворювань.


В Україні зареєстровано 34 стоматологічні протизапальні лікарські засоби, з яких 23,6% вітчизняного виробництва. На рис. 1 наведено розподіл стоматологічних препаратів за лікарськими формами.


За наведеними даними значний відсоток серед лікарських засобів, які застосовуються у стоматологічній практиці складають розчини та аерозолі для зрошення ротової порожнини, але їх застосування є не завжди ефективним, оскільки порожнина рота постійно зволожується слиною, що не дає змогу досягти терапевтичних концентрацій діючих речовин у тканинах пародонту. Те саме стосується і таблеток для розсмоктування, бо значна частина біологічно активної речовини попадає в шлунково-кишковий тракт, не чинить місцевої дії, спричиняючи лише негативні побічні ефекти. Вищеперелічені лікарські форми практично не можуть застосовуватись у педіатрії та геріатрії, а також для пацієнтів із захворюваннями дихальної, нервової та ендокринної систем. Крім того, з фармакоекономічної точки зору, вартість проходження терапевтичного курсу до повного видужання пацієнта доволі висока.


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне