Логістичний підхід до управління матеріальними ресурсами на фармацевтичному підприємстві



Название:
Логістичний підхід до управління матеріальними ресурсами на фармацевтичному підприємстві
Альтернативное Название: Логистический подход к управлению материальными ресурсами на фармацевтическом предприятии
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Сьогодні у фармацевтичному виробництві, як і в інших галузях промисловості, використовується традиційний підхід до управління ресурсами, сутність якого полягає в управлінні тільки матеріальними ресурсами  поза зв'язком із супутніми ресурсами. Подібний підхід є неефективним, в ринкових умовах оптимальним є логістичний підхід. Проведена автором класифікація відмінних рис традиційного і логістичного підходу наведена в табл.1.


Суттєвими перевагами логістичного підходу є ув’язування всіх ресурсів і системний підхід до управління ними.


Для фармацевтичної промисловості важливим моментом є забезпечення високої якості ЛЗ, яка досягається за рахунок впровадження правил GMP і стандартів ISO, що доповнюють один одного: правила GMP регламентують виробничі аспекти забезпечення якості ЛЗ, стандарти ISO спрямовані на створення системи управління якістю.


В першому розділі проведено аналіз існуючих систем управління запасами, визначені їх переваги і недоліки.


 


Удосконалення управління матеріальними ресурсами фармацевтичних підприємств на стадіях закупівлі й складування


 


ФП відносяться до підприємств з чітким розподілом функціональних ознак, тобто управління матеріальними ресурсами на ФП необхідно розглядати залежно від їх функціонального призначення: постачання, виробництво, збут. В процесі побудови логістичної системи повинні обов’язково враховуватися особливості фармацевтичного виробництва на цих стадіях.


На стадії постачання відмінними рисами є: багатономенклатурність і малотоннажність субстанцій і матеріалів, які використовуються в процесі виробництва; обмеженість термінів їх зберігання і високі вимоги до якості субстанцій і матеріалів; необхідність забезпечення доступності цін на ЛЗ для населення.


До особливостей управління матеріальними потоками на стадії виробництва відносяться такі: багатостадійність процесу виробництва; тривалість протікання технологічних процесів; необхідність постадійного контролю якості процесу виробництва ЛЗ; особливі вимоги до організації руху матеріальних потоків (неперетинаємість, паралельність і т.п.), без яких неможливо забезпечити високу якість виробництва ЛЗ; висока частка матеріальних витрат у собівартості ЛЗ і висока трудомісткість їх виробництва; сезонність виробництва ЛЗ.


Заключним етапом управління матеріальними ресурсами є збут ЛЗ, особливості якого полягають у широті асортименту ЛЗ, що випускаються ФП; розмаїтті форм випуску; обмеженості терміну зберігання ЛЗ і необхідності створення та підтримування особливих умов їх зберігання.


 


В цьому розділі проаналізована сучасна організація процесу закупівлі субстанцій і матеріалів і виявлені її недоліки. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины