ХРОНІЧНИЙ НІТРАТНО-НІТРИТНИЙ ТОКСИКОЗ КУРЕЙ ТА ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА



Название:
ХРОНІЧНИЙ НІТРАТНО-НІТРИТНИЙ ТОКСИКОЗ КУРЕЙ ТА ЙОГО ПРОФІЛАКТИКА
Альтернативное Название: Хронический нитратного-нитритный ТОКСИКОЗ КУР И ЕГО ПРОФИЛАКТИКА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріали і методи дослідження. Експериментальна частина роботи виконана у 1995-2003 роках на кафедрі фармакології та токсикології ЛНАВМ і у клініці академії за схемою, представленою на рис. 1.




Модельні досліди проведені на 186 нелінійних білих щурах, а експериментальні дослідження на 400 курчатах відповідно до методичних рекомендацій “Токсикологічний контроль нових засобів захисту тварин” (1997).


У крові щурів і курчат досліджували морфологічні та біохімічні показники: кількість еритроцитів у щурів підраховували на КФК-2 з використанням калібрувального графіка (Заблоцький В.м., Поляков В.Ф., 1985); у курчат – за методикою Н.а.Сєдих і співавт. (1985); вміст гемоглобіну – спектрофотометрично (Кондрахин И.п. и соавт., 1985); концентрацію метгемоглобіну – спектрофото­метрично (Прохорова м.І., 1982); кількість лейкоцитів підраховували у камері Горяєва, лейкоцитарний профіль – у мазках крові за загальноприйнятою методикою, загальний об’єм еритроцитів – мікрометодом центрифугування крові (Архангельський І.І., 1993); у сироватці крові визначали активність АсАТ (КФ 2.6.1.1) і АлАТ (КФ 2.6.1.2.) – за методом Райтмана-Френкеля у модифікації К.г.Капетанакі (1981); активність ЛФ (КФ 3.1.3.1) і КФ (КФ 3.1.3.2) – фотоколориметрично (Комаров ф.І., 1981); активність каталази (КФ 1.11.1.6) – спектрофотометрично (Королюк М.А., 1988); рівень неорганічного фосфору, кальцію, магнію, натрію та хлору – спектрофотометрично (Козинець Г.ч., 1997); вміст загального білка і його фракцій – за допомогою біуретового реактиву (Лемперт М.д., 1968); концентрацію нітратів і нітритів – за методичними вказівками по визначенню нітратів і нітритів у кормах, продуктах харчування, біологічних рідинах організму (2001); рівень сечовини – за методикою з використанням диметилгліоксиму (Петрунь Н.М., 1970); загальний і вільний холестерол – за




 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины