ОСОБЛИВОСТІ АСОЦІЙОВАНОГО ПЕРЕБІГУ КОЛІБАКТЕРІОЗУ ТА РЕСПІРАТОРНОГО МІКОПЛАЗМОЗУ КУРЕЙ (ЕПІЗООТОЛОГІЯ, ДІАГНОСТИКА, ПРОФІЛАКТИКА)



Название:
ОСОБЛИВОСТІ АСОЦІЙОВАНОГО ПЕРЕБІГУ КОЛІБАКТЕРІОЗУ ТА РЕСПІРАТОРНОГО МІКОПЛАЗМОЗУ КУРЕЙ (ЕПІЗООТОЛОГІЯ, ДІАГНОСТИКА, ПРОФІЛАКТИКА)
Альтернативное Название: ОСОБЕННОСТИ АССОЦИИРОВАННОГО ТЕЧЕНИЯ Колибактериоза и респираторного микоплазмоза КУР (Эпизоотологии, диагностика, профилактика)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Епізоотологічний моніторинг асоційованого перебігу колібактеріозу та респіраторного мікоплазмозу в Україні


Аналіз звітних даних Центральної державної лабораторії ветеринарної медицини за 1995—1999 рр. свідчить про те, що високий показник позитивних бактеріологічних досліджень був у 1996 р. — 64,7%. Це на 33,6% вище від середнього показника, попри те, що найбільша їх кількість була проведена в 1995р. (93165) і найменша (42713) — в 1999р. Такі результати досліджень можна пояснити коливанням кількості поголів’я курей в господарствах та недостатнім забезпеченням лабораторій ветеринарної медицини реактивами і типоспецифічними сироватками.


 


Кількість штамів Е.coli, виділених у господарствах, неблагополучних з асоційованого перебігу колібактеріозу та респіраторного мікоплазмозу, в середньому за 5 років становила від 40,8 до 54,4%. Їх О-серологічна належність була різною, однак майже завжди виділялись серогрупи О8. В звітних даних обласних державних лабораторій ветмедицини про діагноз мікоплазмозної інфекції не повідомляється.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины