Комплексні методи діагностики та заходи профілактики післяродових ускладнень у корів



Название:
Комплексні методи діагностики та заходи профілактики післяродових ускладнень у корів
Альтернативное Название: Комплексные методы диагностики и меры профилактики послеродовых осложнений у коров
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Досліди проводили на коровах і телицях симентальської, чорно-рябої і червоної степової порід в господарствах СТОВ ”Воєводське” та СТОВ ”Слобожанське” Троїцького району, СТОВ ”Вікторія” Білокуракінського району, СТОВ ”Лугань” Антрацитівського району Луганської області. Корови були віком 4-8 років з середньорічною молочною продуктивністю 2,5-3,1 тис. кг молока.


Оцінку перебігу післяродового періоду проводили за показниками стану органів статевої системи корів після їх клінічного дослідження.


При цьому враховували не тільки загальний стан тварин, характер виділень, розмір і топографію матки, але й стан яєчників, шийки матки і піхви.


Діагностику післяродових ускладнень проводили на 500 самках з урахуванням даних, одержаних після вагінального і ректального досліджень, а також на підставі первинної амбулаторної документації зооветеринарної служби господарств.


 


Акушерську диспансеризацію у кожному дослідному господарстві проводили за 1-1,5 місяці до родів, в період родів та впродовж 45 діб після родів. При її проведенні враховували рівень годівлі, характер моціону, прояв передвісників родів, перебіг стадій родів, кількість випадків надання рододопомоги, клінічну і лабораторну оцінку органів статевої системи, характер відхилень біохімічних показників в лохіальних виділеннях до завершення лохіального періоду, характер відхилень клітинного складу в мазках – відбитках з лохіальних виділень. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины