ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНА ТА ЯКІСНА ОЦІНКА ЯЛОВИЧИНИ ЗА ВІДГОДІВЛІ БУГАЙЦІВ КОРМАМИ, ЗБАГАЧЕНИМИ ГУМАТОМ НАТРІЮ ТА МЕТІОНАТАМИ КОБАЛЬТУ І ЙОДУ : Ветеринарно-санитарная и качественная оценка говядины по ОТКОРМУ бычков кормов, обогащенных гуматом натрия И МЕТИОНАТАМЫ кобальта и ИОДА



Название:
ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНА ТА ЯКІСНА ОЦІНКА ЯЛОВИЧИНИ ЗА ВІДГОДІВЛІ БУГАЙЦІВ КОРМАМИ, ЗБАГАЧЕНИМИ ГУМАТОМ НАТРІЮ ТА МЕТІОНАТАМИ КОБАЛЬТУ І ЙОДУ
Альтернативное Название: Ветеринарно-санитарная и качественная оценка говядины по ОТКОРМУ бычков кормов, обогащенных гуматом натрия И МЕТИОНАТАМЫ кобальта и ИОДА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дослідження проведено в господарстві «Ямниця» Тисменецького району Івано-Франківської області. Експериментальна частина роботи виконана на кафедрі ветеринарно-санітарної і радіологічної експертизи, стандартизації та сертифікації Львівської національної академії ветеринарної медицини імені С. З. Ґжицького протягом 2002-2005 років.


Відповідно до мети, визначали мінеральний склад раціону тварин дослідного господарства «Ямниця» Івано-Франківської області, коренебульбоплодів, соковитих, концентрованих, грубих кормів та води.


Мінеральний склад рослинних кормів та води досліджували за методикою Бріцке М. Є. (1980)  на атомно-абсорбційному спектрофотометрі AAS-30.


У зв’язку із встановленням попередніми дослідженнями у кормах нестачі кобальту і йоду та пониженим вмістом їх у крові відгодівельного молодняку розроблено суміш, складовими якої були гумат натрію (300-500 мг/голову) та мікроелементи у формі хелатних сполук з амінокислотою метіонін. До складу хелатних сполук входили: метіонат кобальту (0,05-0,06 мг/кг м.т.) та метіонат йоду (0,03-0,05 мг/кг м.т.).


 


З метою дослідження впливу розробленої суміші на фізіологічний стан тварин, якість яловичини, виробленої в умовах природної нестачі мікроелементів, а саме кобальту та йоду у кормах, та для з’ясування ефективності застосування розробленої суміші в різних пропорціях проведено дослідження в господарстві «Ямниця». Для цього в господарстві підібрано методом пар-аналогів 75 бугайців чорно-рябої породи другого і третього періоду відгодівлі, близьких за живою масою та віком. Сформовано чотири дослідні й одна контрольна групи по 15 голів кожна, схема проведення досліду представлена у таблиці 1. Під час проведення експерименту досліджували морфологічні та біохімічні показники крові бугайців (кров відібрали з яремної вени після ранкової годівлі через дві години). Інтервал досліджень - кожні три місяці протягом експерименту. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины