РАЦІОНАЛЬНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ СОБАК З ЧАСТКОВИМИ ВТРАТАМИ ЗУБІВ ТА ПОРУШЕННЯМ ПРИКУСУ



Название:
РАЦІОНАЛЬНІ МЕТОДИ ЛІКУВАННЯ СОБАК З ЧАСТКОВИМИ ВТРАТАМИ ЗУБІВ ТА ПОРУШЕННЯМ ПРИКУСУ
Альтернативное Название: РАЦИОНАЛЬНЫЕ МЕТОДЫ ЛЕЧЕНИЯ СОБАК с частичной потерей ЗУБОВ И нарушения прикуса
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Дисертаційна робота виконана протягом 2003–2006 рр. на кафедрі хірургії ім. проф. І.О. Поваженка факультету ветеринарної медицини навчально-наукового інституту ветеринарної медицини та якості і безпеки продукції тваринництва Національного аграрного університету і у ветеринарних клініках м. Києва. Об’єктом клініко-експериментальних досліджень були собаки із хворобами ротовї порожнини, які надходили на прийом у ветеринарні клініки та безпритульні тварини. Схема досліджень наведена у табл. 1.


Статистичні дані отримували з історій хвороб собак, що були на прийомі та амбулаторних журналів прийому тварин і обробляли за допомогою програми Excel (російська версія 7.0 для Windows 2000).


У господарів тварин збирали анамнез, проводили клінічне обстеження та огляд ротової порожнини собак за загальноприйнятими методиками. При потребі проводили зондування пародонту, визначення рухливості зубів, зондування каріозних порожнин та депігментованих ділянок зуба, рентгенологічні та гістологічні дослідження.


Робили ретельний огляд ротової порожнини, при якому звертали увагу на стан зубів, ясен, зубо-ясневої щілини, наявність зубного нальоту та каменю, гіпертрофії ясен, співвідношення зубів у оклюзії. Інколи, для освітлення та збільшення об’єктів, огляду важкодоступних місць, відведення в бік губи чи щоки використовували стоматологічне дзеркало.


Зондування пародонту проводили за допомогою медичного пародонтологічного зонда, який обережно вводили в зубо-ясневу щілину до відчуття перепони. Це дослідження дозволяло визначати стан прикріплення ясен і глибину зубо-ясневої щілини, наявність та величину періодонтальних кишень, існування оголення фуркації коренів.


 


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины