Ветеринарно-санітарна експертиза бджолиного меду в сучасних екологічних умовах України



Название:
Ветеринарно-санітарна експертиза бджолиного меду в сучасних екологічних умовах України
Альтернативное Название: Ветеринарно-санитарная экспертиза пчелиного меда в современных экологических условиях Украины
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріалом для органолептичних та лабораторних досліджень були 627 зразків меду, з яких 556 досліджували в лабораторії ветсанекспертизи Бесарабського ринку м. Києва та паралельно в умовах кафедри патанатомії та ветсанекспертизи Національного аграрного університету за період з січня 1995 року по квітень 1997 року, а 71 зразок, зібраний нами з різних областей України: Вінницької, Волинської, Київської, Автономної республіки Крим, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської та Харківської. Дослідження цих зразків проводилось на кафедрах   патанатомії та ветсанекспертизи і кафедрі технології виробництва продукції бджільництва Національного аграрного університету. Деякі лабораторні дослідження проводились на базі лабораторій кафедр фармакології та токсикології, біохімії та біотехнології, радіобіології Національного аграрного університету, а також  у  лабораторії   ветеринарно-санітарної  експертизи  Бесарабського  ринку   м. Києва та Центральній державній лабораторії ветеринарної медицини  України. Всього проведено 4600 досліджень.


Лабораторні методи досліджень. При дослідженні зразків меду, зібраних у різних областях України з відомим ботанічним походженням, місцем збору та датою відкачування, ми проводили визначення масової частки води, загальної кислотності та діастазної активності як медів, що зберігалися 1, 2 та 3 роки, так і свіжовідкачаних. Крім того, у зібраних медах визначали показники активної кислотності (pH), буферну ємність, наявність антибіотиків, пестицидів, нітратів, нітритів, радіонуклідів, а також міграцію останніх з ґрунту через анатомічні  частини деяких медоносів до бджіл та меду.


Відбір зразків, органолептичні дослідження, визначення масової частки води, діастазної активності та інвертованого цукру проводили відповідно до ГОСТу 19792-87 “Мед натуральний”.


 


Дослідження активної кислотності (рН) меду проводили електрометричним методом. З цією метою 20 г меду розчиняли в 36 см3 дистильованої води, використовуючи для швидкого розчинення та рівномірного змішування гомогенізатор - MPW-302. Визначення pH проводили на іонометрі U-130 до другого знаку після коми.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины