ОПТИМІЗАЦІЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ В СТЕРИЛІЗАЦІЇ М’ЯСНИХ КОНСЕРВІВ



Название:
ОПТИМІЗАЦІЯ ВЕТЕРИНАРНО-САНІТАРНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ В СТЕРИЛІЗАЦІЇ М’ЯСНИХ КОНСЕРВІВ
Альтернативное Название: ОПТИМИЗАЦИЯ ветеринарно-санитарной экспертизы В СТЕРИЛИЗАЦИИ мясных консервов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

                Експериментально-теоретична частина роботи в основному виконана на кафедрі ветеринарно-санітарної і радіологічної експертизи Львівської державної академії ветеринарної медицини  ім. С.З. Гжицького протягом 1999-2002 рр. Окремі досліди по виявленню токсичної дії гемолізинів стафілокока, виділених з м’ясних консервів, проведені у  Центральній науково-дослідній лабораторії Львівського державного медичного університету  ім. Данила Галицького. Дослідні партії мясних консервів виготовлялись на Івано-Франківському мясокомбінаті.


                Комплексна робота включала.


                1. Визначення видового та кількісного мікробного обсіменіння вмісту банок №12 мясних консервів „Яловичина козацька” та „Свинина тушкована” виробництва Івано-Франківського мясокомбінату, „Яловичина тушкована з рослинним білком „Оригінальна”, вироблених дочірнім підприємством ТД „Золочівські мясопродукти” ВАТ „Золочівський мясокомбінат” (м. Золочів Львівської обл.).


Для ідентифікації мікроорганізмів використовували живильні середовища: лакмусове молоко, молочно-солевий агар; метод фарбування за Грамом. Для встановлення кількості мікроорганізмів в  продукту використовували (ГОСТ 9958-81) метод вирощування та підрахунку колоній з паралельних посівів на чашках Петрі з використанням послідовних розведень. Для цього використовували також метод граничних розведень із визначенням найбільш вірогідної кількості мікроорганізмів (ГОСТ 26670-91). Статистичними методами математичного планування експерименту встановлювали оптимальну кількість лабораторних дослідів, давали статистичну оцінку вибірки.


 


                2. Для кількісної оцінки термічної загибелі мікроорганізмів у м’ясних консервах під час стерилізації використали модель, що грунтується на на експоненціальній залежності між числом загиблих клітин і тривалістю нагрівання, а також аналогічній залежності між часом, необхідним для загибелі певного числа клітин, і температурою нагрівання. Із використанням цієї моделі отримано низку ефективних методів кількісної оцінки летальності мікрофлори при стерилізації дослідниками: К.О. Боллом (1957), Б.Л. Флауменбаумом (1967), К.Р. Стембо (1975), В.І. Рогачовим (1970), Н.Н. Мазохіною та Н.В. Богдановою (1974).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины