ІМУНОГІСТОХІМІЧНА ДІАГНОСТИКА ТА ОЦІНКА КЛІТИННОГО ІМУНІТЕТУ ПРИ САЛЬМОНЕЛЬОЗІ КУРЕЙ



Название:
ІМУНОГІСТОХІМІЧНА ДІАГНОСТИКА ТА ОЦІНКА КЛІТИННОГО ІМУНІТЕТУ ПРИ САЛЬМОНЕЛЬОЗІ КУРЕЙ
Альтернативное Название: Иммуногистохимическая ДИАГНОСТИКА И ОЦЕНКА КЛЕТОЧНОГО ИММУНИТЕТА при сальмонеллезе КУР
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Вивчення динаміки кластерів імунітету в інтактних SPF курчат різного віку. При проведенні власних досліджень використовувалися SPF курчата. Було досліджено селезінку та бурсу Фабриціуса 33 курчат, у яких визначали кількість 9 кластерів клітин імунітету на 1-у, 2-у,   3-ю, 6-у, 8-у, 10-у, 13-у, 15-у, 17-у, 21-у та 51-у доби життя.


Дослідженнями встановлено, що кількість клітин досліджуваних кластерів з віком змінювалася, причому характер та динаміка змін у цих головних органах імунітету істотно відрізнялися. Отримані дані свідчили про те, що в селезінці (порівняно з 1-ю добою досліджень) на 8-у– 13-у доби відбувалося різке збільшення (у 2–5 разів) кількості клітин кластерів CD3, CD4, CD8, CVI та IgG. На 15-у добу спостерігалося зниження кількості клітин кластерів CD3, CVI, IgG та IgА за деякого зростання вмісту клітин з маркерами CD4 та CD8 порівняно з 13-ю добою досліджень. На 17-у добу відзначалася певна стабілізація вмісту кластерів на рівні, близькому до їхнього значення на 15-у добу. На 51-у добу відбувалося збільшення вмісту клітин з кластерами CD3, IgG та IgA порівняно із 17-ю добою за незначного зменшення кількості клітин кластерів CVI та CD4. Вміст клітин з маркером IgA помітно скорочувався між 1-ю та 15-ю добами і в подальшому підвищувався, досягаючи максимуму на 51-у добу.


 


Характер кількісних показників кластерів у бурсі Фабриціуса був істотно іншим. У ній відзначалося значне і безперервне, з 15-ї по 51-у доби, зниження кількості клітин з маркерами CD3 та CD4. З 15-ї доби починалося зменшення кількості клітин з маркером CD8. Кількість клітин кластера CVI утримувалася майже весь час на рівні показників першої доби. Вміст кластера IgG починав стабільно зростати з 13-ї по 51-у доби. Кількість клітин кластера IgА різко підвищувалась майже вдвічі, на 8-у добу і в 6–9 разів на 13-у–15-у та 17-у–51-у доби. Інформативними були дані, отримані при визначенні строків нагромадження максимальної кількості досліджених кластерів (табл. 1).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины