СПЕЦИФИЧЕСКАЯ ПРОФИЛАКТИКА КОЛИБАКТЕРИОЗА И РОТА-, КОРОНАВИРУСНЫХ ИНФЕКЦИЙ НОВОРОЖДЕННЫХ ТЕЛЯТ



Название:
СПЕЦИФИЧЕСКАЯ ПРОФИЛАКТИКА КОЛИБАКТЕРИОЗА И РОТА-, КОРОНАВИРУСНЫХ ИНФЕКЦИЙ НОВОРОЖДЕННЫХ ТЕЛЯТ
Альтернативное Название: Специфічна профілактика колібактеріозу та рота-, коронавірусних інфекцій новонароджених телят
Тип: Автореферат
Краткое содержание:
Робота виконана в період 1997-2002 рр. в лабораторії  вивчення хвороб молодняка, лабораторіях вірусології та біохімії Інституту експериментальної і клінічної ветеринарної медицини УААН, тваринницьких господарствах України.

Епізоотичну ситуацію вивчали шляхом оцінки епізоотичного стану та дослідження патологічного матеріалу від хворих на діарею телят з 13 неблагополучних господарств Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Сумської областей, а також шляхом аналізу та узагальнення звітних матеріалів за формою № 1-Вет Управління ветмедицини у Харківській області, даних лабораторії державної ветеринарної медицини (м. Харків) та даних досліджень лабораторій вивчення хвороб молодняка і вірусології  ІЕКВМ. Дослідження патологічного матеріалу від телят з метою виявлення ентеропатогенних ешерихій проводили відповідно до вимог “Методичних вказівок з бактеріологічної діагностики колібактеріозу (ешерихіозу) тварин (№15-14/6, від 22.02.1996 р.) з використанням “Набору сироваток ешерихіозних антиадгезивних аглютинуючих” (ТУ У 46.15.040-94) за допомогою реакції аглютинації  на склі з антиадгезивними сироватками (РА). Діагностику рота- та коронавірусних інфекцій здійснювали відповідно “Методическим рекомендациям по диагностике и общей профилактике  рота- и коронавирусной инфекции, способам диагностики, лечения и профилактики нарушений обмена веществ у новорожденных телят при диарреях” (Київ, 1990). Виявлення ротавірусних антигенів проводили за допомогою реакції дифузної преципітації (РДП) та реакції затримки гемаглютинації (РЗГА), коронавірусних антигенів – за допомогою реакції затримки гемаглютинації (РЗГА).

Вакцину проти колібактеріозу молодняка на основі факторів патогенності збудника (ТУ У 46.15.042-94) виготовляли в лабораторії  вивчення хвороб молодняка ІЕКВМ, а вакцину “Рокоген” проти рота- і коронавірусних інфекцій (ТУУ 46.15.388-99) - в лабораторії вірусології.


Для стандартизації фімбріальних адгезинів Е.со1і використовували розгорнуту реакцію аглютинації на склі (РА) з моноспецифічними антиадгезивними сироватками та реакцію манозорезистентної гемаглютинації (РМГА). При цьому культури, які проходили стандартизацію, давали позитивну реакцію у титрах 1:1280 в розгорнутій РА та у титрах 1:16 - в РМГА. Стандартизацію ентеротоксинів проводили відповідно “Методическим рекомендациям по получению, очистке энтеротоксинов эшерихий и изготовлению антитоксических сывороток” (Харків, 1993).


 


Одержання ентероцитів кишечника та виявлення адгезивної активності Е.со1і на них проводили за методом Зарози В.Г. (1991). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины