ПРИВАТНОПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ ОХОРОНИ МОРСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ВІД ЗАБРУДНЕННЯ ІЗ СУДЕН



Название:
ПРИВАТНОПРАВОВИЙ МЕХАНІЗМ ОХОРОНИ МОРСЬКОГО СЕРЕДОВИЩА ВІД ЗАБРУДНЕННЯ ІЗ СУДЕН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

 

Актуальність теми. Останнім часом система цивільної відповідальності за шкоду від забруднення із суден практично повністю обновилася. Так, було прийнято Кодекс торгового мореплавства України (КТМ України), Україна приєдналася до Міжнародної конвенції про цивільну відповідальність за шкоду від забруднення нафтою 1992 р. (Конвенція 1992 p.). На міжнародному рівні у 1992 р. прийнято Протоколи про зміну Міжнародної конвенції про цивільну відповідальність за шкоду від забруднення нафтою 1969 р, і Міжнародної конвенції про створення міжнародного фонду для компенсації шкоди від забруднення нафтою 1971 p.; прийнято нові Міжнародну конвенцію про відповідальність і компенсації шкоди у зв'язку з перевезенням морем небезпечних і шкідливих речовин 1996 р. (Конвенція 1996 р.) та Міжнародну конвенцію про цивільну відповідальність за шкоду від забруднення бункерним паливом 2001 р. (Конвенція 2001 p.).

Процес імплементації в національне законодавство міжнародних норм і стандартів з охорони морського середовища (далі - МС) від забруднення морським транспортом вимагає ретельного і системного аналізу всього масиву публічно - і приватноправових угод у цій сфері.

На фоні такого інтенсивного розвитку правового регулювання у галузі, теоретичні розробки проблеми майже відсутні та не відповідають вимогам практики. При цьому необхідним є комплексний аналіз приватноправового механізму охорони МС, що враховує як міжнародні стандарти, які діють у названій сфері, аналіз імплементаційних механізмів цих стандартів, так і національні норми та інституційні механізми. Наведене зумовлює актуальність проблематики, необхідність додаткового дослідження зазначених питань, а відтак вибір теми дисертаційного дослідження, його об'єкта, предмета, мети і задач.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тема дисертаційного дослідження є складовою частиною науково-дослідної теми Одеської національної юридичної академії «Правові проблеми становлення та розвитку сучасної української держави» і пов'язана з планами науково-дослідницької роботи кафедри міжнародного права та міжнародних відносин на 2001 - 2005 pp. (державний реєстраційний номер 0101U001195).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины