ЗООГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО ОДЕРЖАННЯ ВИСОКОЯКІСНОГО МОЛОКА ЗА ВМІСТОМ НІТРАТІВ



Название:
ЗООГІГІЄНІЧНІ ВИМОГИ ДО ОДЕРЖАННЯ ВИСОКОЯКІСНОГО МОЛОКА ЗА ВМІСТОМ НІТРАТІВ
Альтернативное Название: Зоогигиенические Требования к получению высококачественного молока    По содержанию нитратов
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Особистий внесок здобувача у виконану роботу полягає в самостійному проведенні методичної та аналітичної роботи, організації та проведенні лабораторних і виробничих досліджень. У співпраці з кандидатом сільськогосподарських наук І.П.Омельяненком визначено вплив вуглеамонійних солей на денітрифікацію зеленої маси кормових культур (кукурудзи, гички цукрових і кормових буряків) при їх силосуванні.


Здобувач  самостійно розробив концептуальні підходи визначення нормативів умісту нітратів у молоці та їх діагностичне значення, а також принципи створення комплексної системи моніторингу нітратів у кормах, воді і молоці, що є сучасним підходом до проблеми профілактики токсикозів. Окремі дослідження проводились з кандидатом ветеринарних наук І.П.Даниленком, за що автор складає йому слова щирої подяки. Дисертант брав участь у розробці проектів нормативно-методичних документів, які покликані створити правове поле ефективного функціонування ДСТУ 3662-97:


– Ветеринарно-санітарні вимоги до селянських присадибних господарств - виробників товарного молока;


– Ветеринарно-санітарні вимоги до сільських пунктів заготівлі молока;


Наукові статті та дисертацію написав самостійно.


 


Апробація результатів дисертації. Матеріали дисертації доповідались, обговорювались і дістали схвалення на засіданнях ученої ради та методичної комісії Інституту ветеринарної медицини УААН (1997–2001р.р.); на науково-практичній конференції "Діагностика, профілактика та лікування хвороб продуктивних тварин" присвяченій 80–річчю факультету ветеринарної медицини  НАУ  (м. Київ, 16–20 жовтня 2000р.); на ІІІ міжнародній науково-практичній конференції "Проблеми неінфекційної патології тварин" (м. Біла Церква, 3–4 листопада 2000р.); на міжнародній науково–практичній конференції, присвяченій 85–річчю з дня народження академіка І.М. Гладенка "Ветеринарна наука на порозі ХХІ століття" (м. Харків, 14–15 листопада 2000р.); на науково–практичній конференції, присвяченій 150–річчю від дня заснування Харківського зооветеринарного інституту (м. Харків, 2001р.); на міжнародній науковій конференції, присвяченій 120–річчю від часу заснування ветеринарної школи у Львові (м. Львів, 2001р.); на Всеукраїнському семінарі бактеріологів державних лабораторій ветеринарної медицини (м. Тернопіль, 27–28 березня 2001р.);  на міжнародному науково-практичному семінарі "Перспективність екологічних (органічних) технологій виробництва продукції землеробства і тваринництва для аграрних підприємств західного регіону України" (м. Львів, 2002р.); на міжнародній науково-практичній конференції молодих учених та спеціалістів "Молоді вчені у вирішенні проблем аграрної науки і практики" (м. Львів, 2002р.).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины