ВПЛИВ СТАНУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ НА ВІДНОВЛЕННЯ ВІДТВОРНОЇ ФУНКЦІЇ КОРІВ ЗА ГІПОФУНКЦІЇ ЯЄЧНИКІВ : ВЛИЯНИЕ СОСТОЯНИЯ молочной железы на ВОССТАНОВЛЕНИЕ воспроизводимых ФУНКЦИИ КОРОВ ЗА гипофункции яичников



Название:
ВПЛИВ СТАНУ МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ НА ВІДНОВЛЕННЯ ВІДТВОРНОЇ ФУНКЦІЇ КОРІВ ЗА ГІПОФУНКЦІЇ ЯЄЧНИКІВ
Альтернативное Название: ВЛИЯНИЕ СОСТОЯНИЯ молочной железы на ВОССТАНОВЛЕНИЕ воспроизводимых ФУНКЦИИ КОРОВ ЗА гипофункции яичников
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

Матеріал і методи досліджень. Робота виконувалася протягом 2004 – 2008 рр. на кафедрі акушерства і штучного осіменіння сільськогосподарських тварин Білоцерківського НАУ.


Матеріалом досліджень були корови різного віку української чорно-рябої молочної породи з продуктивністю 3150 – 7500 кг молока за лактацію, що належали СТОВ “Гребінківське” Васильківського району, ПСП “Гейсиське” Ставищенського району, ННДЦ Білоцерківського НАУ та СВК ім. Щорса Білоцерківського району Київської області.


Схема проведення досліджень наведена у таблиці 1.


Сонографію вим’я у корів проводили приладом “Scanner 100 LC” з використанням лінійного датчика у В-режимі за частоти 6 МГц згідно з розробленою нами методикою (патент на корисну модель ”Спосіб дослідження вим’я корів“, номер держ. реєстрації 33022). Під час дослідження у паренхімі та стромі визначали стан тканин і судин. Уточнювали розміри проток і цистерн, їх наповнення, стан стінок, вміст та наявність включень до секрету; у сосковому каналі – стан сфінктера і його діаметр. Судини оцінювали за кількістю, діаметром, станом стінки і навколосудинного простору.


Діагностику гінекологічних хвороб здійснювали клінічним і сонографічним методами. Мастит діагностували клінічними, сонографічним і лабораторними методами. У сухостійних тварин визначали лише клінічний мастит.


Вплив запалення молочної залози на статеву циклічність і заплідненість корів виявляли протягом 90-та днів після родів. Для цього визначали гінекологічні діагнози у неплідних корів і одночасно проводили діагностику субклінічного та клінічного маститу. Осіменіння проводили маноцервікальним способом.


 


Дослідження вмісту прогестерону, естрадіолу і тестостерону в сироватці проводили на плашковому аналізаторі Stat Fax 2100 фірми Awareness Technology (США) методом імуноферментного аналізу з використанням тест-систем фірми Diagnostic Automatic inc. (США) та ”DRG“ (Німеччина) згідно з інструкцією в науково-дослідній лабораторії ІФА і ПЛР Білоцерківського НАУ. Корів з гіпофункцією яєчників і різним станом вим’я (здорова молочна залоза, субклінічний і клінічний мастит) відбирали з 45-го по 60-й дні після родів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины