СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТОК МИТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
СТАНОВЛЕННЯ І РОЗВИТОК МИТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. З-поміж найважливіших функцій сучасної Української держави за Конституцією України є економічна безпека, а найефективнішим засобом для її забезпечення є належна митна система і митна політика.

Закон України “Про митну справу в Україні” від 25 червня 1991 р. вперше зафіксував положення щодо створення власної митної системи. Органи, які входять до її складу, становлять частину апарату Української держави, а їх діяльність загальною мірою залежить від якості митного законодавства.

Митне законодавство України на сучасному етапі повинно узгоджуватися зі загальноприйнятими стандартами і потребує наукового дослідження, у тому числі історико-правових проблем його становлення та розвитку на території України. Перші спроби регулювання митної діяльності були відомі ще за часів Київської Русі, зокрема при укладенні торговельно-політичних договорів з Візантією. Важливими джерелами становлення митних відносин були також митні статути, які регулювали торгівлю з німецькими та угорськими купцями. За часів гетьмана Б. Хмельницького та в період Гетьманщини суттєво розширилося митне законодавство, що сприяло розвитку митних відносин. Певний розвиток митного законодавства мав також місце за часів відродження національної державності України на початку ХХ ст. Аналіз цих проблем дасть змогу не лише поглибити історико-правові знання стосовно еволюції митного законодавства, а й уникнути деформацій і взяти до уваги позитивний досвід.

Проблеми становлення та розвитку митного законодавства на території України висвітлені недостатньо. У працях, що розглядали торговельні відносини на українських територіях у дорадянський період незначною мірою відображалися і митні відносини (В. Демченко, І. Козловський та ін.). Серед вчених радянського періоду митну справу досліджували М. Брачевський, Б. Михайлов, Л. Марков, К. Сандровський.

У сучасній юридичній літературі, зокрема, у працях В. Чорного, Г. Спектора, Л. Деркача, аналізувалися різні етапи розвитку та функціонування митного законодавства.

На монографічному рівні процес становлення і розвиток митного законодавства на території України з ІХ ст. до 2004 р. висвітлюється вперше. Все це зумовлює актуальність теми дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконане в рамках планової теми кафедри теорії та історії держави і права Львівського національного університету імені Івана Франка “Актуальні проблеми історії держави і права України, політичних, правових вчень та зарубіжної історії” (номер державної реєстрації 0103U005943).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)