Буров Євген Вікторович МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ ПОБУДОВИ ПРОГРАМНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ ОНТОЛОГІЧНИХ МОДЕЛЕЙ ЗАДАЧ : Буров Евгений Викторович МЕТОДЫ И СРЕДСТВА ПОСТРОЕНИЯ ПРОГРАММНЫХ СИСТЕМ НА ОСНОВЕ онтологической модели задачи



Название:
Буров Євген Вікторович МЕТОДИ ТА ЗАСОБИ ПОБУДОВИ ПРОГРАМНИХ СИСТЕМ НА ОСНОВІ ОНТОЛОГІЧНИХ МОДЕЛЕЙ ЗАДАЧ
Альтернативное Название: Буров Евгений Викторович МЕТОДЫ И СРЕДСТВА ПОСТРОЕНИЯ ПРОГРАММНЫХ СИСТЕМ НА ОСНОВЕ онтологической модели задачи
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету та основні завдання досліджень, показано зв’язок із науковими програмами, планами, темами, сформульовано наукову новизну.
У першому розділі проведено аналіз існуючих тенденцій розвитку архітектур, технологій та процесів побудови програмних систем у контексті виявлення можливостей спрощення їх побудови та збільшення адаптаційних можливостей до змін вимог. Це особливо стосується таких програмних систем, вимоги до яких змінюються з часом і таких, що за своєю структурою та функціями повинні постійно відповідати стану свого середовища функціонування (клас E за Леманом). Відомо, що еволюція програмних систем класу E призводить до збільшення складності та кількості помилок, зменшення якості, погіршення функціональної цілісності системи. Це призводить до того, що програмні системи необхідно періодично кардинально переробляти, а це в свою чергу, вимагає значних фінансових та часових витрат. Сучасні тенденції розвитку програмних систем, що відображають процеси глобалізації світової економіки та полягають у зростанні темпів змін вимог і підвищенні ступеня інтеграції найрізноманітніших програмних систем, тільки поглиблюють зазначену вище проблему.
Аналіз можливостей програмної системи адаптуватися до змін вимог проведено базуючись на багаторівневій концептуальній моделі програмної системи (рис. 1), яка в цілому відповідає таким моделям програмних систем як (WPF application framework – Майкрософт, Domain Driven Design – Еванс) та методології загальної теорії систем (Месарович, Такахара) в застосуванні до багаторівневих моделей систем. Ця модель має три рівні: рівень бізнес-процесів, на якому відбувається моделювання бізнес-процесів та визначається бізнес-логіка системи, рівень аплікацій та сервісів, що безпосередньо реалізують головні функції системи, та рівень пристроїв, який надає базові інфраструктурні послуги зі збереження, передавання та опрацювання даних.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины