МЕЛЬНИК ІРИНА МИКОЛАЇВНА ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СФЕРИ ТОВАРНОГО ОБІГУ : МЕЛЬНИК ИРИНА НИКОЛАЕВНА ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ АСПЕКТЫ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКОЙ МОДЕРНИЗАЦИИ сфере товарного обращения



Название:
МЕЛЬНИК ІРИНА МИКОЛАЇВНА ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНІ ТА ПРИКЛАДНІ АСПЕКТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ СФЕРИ ТОВАРНОГО ОБІГУ
Альтернативное Название: МЕЛЬНИК ИРИНА НИКОЛАЕВНА ТЕОРЕТИЧЕСКИЕ И ПРИКЛАДНЫЕ АСПЕКТЫ СОЦИАЛЬНО-ЭКОНОМИЧЕСКОЙ МОДЕРНИЗАЦИИ сфере товарного обращения
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі здійснено обґрунтування актуальності теми дисертаційної роботи, визначено її мету та завдання, предмет і об’єкт дослідження, відображено наукову новизну й практичну цінність одержаних результатів.
У першому розділі “Теоретико-методологічний базис дослідження соціально-економічної модернізації сфери товарного обігу” узагальнено концептуальні засади та функціонально-структурні характеристики сфери товарного обігу, ідентифіковано базові напрями, аспекти та розроблено методику дослідження соціально-економічної модернізації сфери товарного обігу.
Первинним завданням у розбудові механізмів та процесів діяльності економічних систем є розуміння та дослідження їх сутності, умов, базових засад формування та функціонування. Вивчення наукового доробку вчених з приводу сутності та концептуальних основ сфери товарного обігу дозволили сформувати авторське її визначення, відповідно до якого сфера товарного обігу є сукупністю економічних, організаційних та правових відносин між суб’єктами щодо купівлі - продажу, обміну, постачання товарів, послуг, матеріальних, фінансових, кадрових, інвестиційних, інформаційних та інших видів ресурсів та їх просування з метою виробничо-промислового використання, комерціалізації, реалізації та подальшого споживання. Галузевими складовими сфери товарного обігу є оптова та роздрібна торгівля, ресторанне господарство, надання послуг, домашнє виробництво і споживання, сектор створення та комерціалізації інновацій, інвестиційний, фінансовий, інформаційний сектори, ринок праці інші.
Визначення сутності сфери товарного обігу дозволило виявити базові ознаки її розмежування з внутрішньою торгівлею, а саме: секторально-галузеву, продуктово-асортименту та просторову. Конфігурація сфери товарного обігу набула вигляду, як подано на рис. 1.
Варто зауважити, що сфера товарного обігу одночасно є складною динамічною економічною системою з такими основними елементами, як суб’єкти, об’єкти, інститути, інституційна інфраструктура та інформаційна, ринкова, матеріальна, фінансова підсистеми. Визначено, що основними суб’єктами сфери товарного обігу є торговельні, виробничі та сільськогосподарські підприємства; суб’єкти фінансової, інноваційної, інвестиційної, інформаційної діяльності та їх об’єднання у всіх організаційних та правових формах; домогосподарства; держава як учасник економічних відносин та її інститути, що виконують управляючу і регулюючу функції; громадяни країни, населення.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины