ДОГОВІР ПРИЄДНАННЯ В ЦИВІЛЬНОМУ ПРАВІ УКРАЇНИ :



Название:
ДОГОВІР ПРИЄДНАННЯ В ЦИВІЛЬНОМУ ПРАВІ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Актуальність теми. Корінні зміни, що відбулися в Україні після проголошення незалежності та взяття курсу на побудову ринкової економіки, сформували принципово нові засади правового регулювання у сфері майнових відносин. Швидкий розвиток ринкових відносин, ускладнення їх змісту, концентрація капіталу та зростання інтенсивності торгівлі – всі ці та інші фактори обумовили трансформацію договору як однієї із найефективніших та найпотужніших форм упорядкування економічних відносин. Договір як акт взаємної домовленості двох сторін завдяки масовому виробництву та масовому споживанню стандартних товарів, робіт та послуг був витіснений феноменом укладення договорів шляхом приєднання на завчасно розроблених та продиктованих однією стороною умовах. Такі договори приєднання наразі широко використовуються у відносинах як між підприємцями, так і у відносинах підприємців зі своїми споживачами, складаючи левову частку ділової активності.

Уперше законодавче закріплення договір приєднання отримав у новому Цивільному кодексі України, прийнятому Верховною Радою України 16 січня 2003р. (надалі – ЦК України). Поява нового для українського законодавства та договірної практики виду договору породжує цілий комплекс проблем, які потребують нагального вирішення.

Новітньою історією договору приєднання можна пояснити недостатню вивченість цієї правової конструкції вітчизняними цивілістами, дослідження яких в основному обмежувались окремими його аспектами. Це вимагає проведення комплексного наукового дослідження правової природи договору приєднання, надання науково обґрунтованих рекомендацій щодо його застосування у договірній практиці.

Сформульовані у дисертаційній роботі теоретичні висновки, практичні рекомендації та інші результати дослідження ґрунтуються на працях українських і російських учених-юристів дореволюційного, радянського та сучасного періодів у галузі загальної теорії та цивільного права: С.С.Алєксєєва, В.Ансона, О.А.Беляневич, Т.В.Боднар, М.І.Брагінського, В.В.Вітрянського, О.В.Дзери, О.С.Іоффе, О.О.Клочкова, А.Д.Корецького, М.І.Кулагіна, В.В.Луця, Р.А.Майданника, Д.І.Мейєра, В.С.Мілаш, К.П.Побєдоносцева, Й.О.Покровського, Ю.В.Романця, Б.М.Сейнароєва, В.І.Синайського, М.М.Сібільова, І.В.Спасибо-Фатєєвої, Л.С.Таля, К.А.Флейшиц, Г.В.Циплєнкової, Г.Ф.Шершенєвича, В.Л.Яроцького та інших дослідників.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины