КІРІЯ Руслан Вісаріонович МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМ КОНВЕЄРНОГО ТРАНСПОРТУ ЗІ СКЛАДНОЮ СТРУКТУРОЮ І МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ ЕФЕКТИВНОСТІ



Название:
КІРІЯ Руслан Вісаріонович МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ФУНКЦІОНУВАННЯ СИСТЕМ КОНВЕЄРНОГО ТРАНСПОРТУ ЗІ СКЛАДНОЮ СТРУКТУРОЮ І МЕТОДИ ПІДВИЩЕННЯ ЇХ ЕФЕКТИВНОСТІ
Альтернативное Название: КИРИЯ Руслан Висарионович МОДЕЛИРОВАНИЕ ПРОЦЕССОВ ФУНКЦИОНИРОВАНИЯ СИСТЕМ КОНВЕЕРНОГО ТРАНСПОРТА СО СЛОЖНОЙ СТРУКТУРОЙ И МЕТОДЫ ПОВЫШЕНИЯ ИХ ЭФФЕКТИВНОСТИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У першому розділі виконано огляд й аналіз структури та ефективності процесу функціонування систем конвеєрного транспорту із розгалуженою структурою на прикладі гірничих підприємств. Визначено основні чинники, що знижують їхню пропускну здатність і підвищують енерговитрати на транспор¬тування вантажу. До цих факторів в першу чергу відносяться: простої конвеєр¬ного обладнання через аварійні, технологічні та організаційні причини; нерів¬номірність вантажопотоків, що надходять в систему транспорту; місце розта¬шування і величина об’ємів акумулюючих бункерів, а також постійна зміна структури транспорту.
Дано огляд і аналіз робіт з моделювання функціонування систем конвеєр¬ного транспорту та акумулюючих бункерів, які працюють в різних режимах, а також аналіз робіт по енергетичній ефективності, методам і засобам систем управління конвеєрним транспортом.
В результаті сформульовано проблеми, ідея та задачі досліджень.
Системи конвеєрного транспорту є одним з основних видів транспорту в гірничодобувній, металургійній та інших галузей промисловості.
Основною перевагою конвеєрного транспорту перед іншими видами тра¬нспорту є висока продуктивність, надійність і здатність транспортувати насипні вантажі як по горизонтальних, так і по похилих ділянках, здатність до автома¬тизації, низька трудомісткість обслуговування.
Основним недоліком конвеєрного транспорту є недовантаженням конвеє¬рів через простої конвеєрного обладнання та нерівномірність вантажопотоків, що надходять в систему транспорту.
Системи конвеєрного транспорту мають складну розгалужену структуру, що включає бункери, живильники і перевантажувальні вузли. Відмова будь- якого конвеєра може привести до простою конвеєрних ліній і, як наслідок, до суттєвого зниження продуктивності системи конвеєрного транспорту.
Застосування резервних конвеєрних ліній через велику вартість капіталь¬них витрат неможливо. Тому для підвищення пропускної здатності та зниження енерговитрат на транспортування вантажу в системах конвеєрного транспорту застосовують акумулюючі бункери.
Однак через часті переповнення акумулюючих бункерів і, як наслідок, збільшення енерговитрат на транспортування вантажу через недовантаження конвеєрних ліній в системах конвеєрного транспорту ефективність їх застосу¬вання низька. Тому для підвищення ефективності застосування акумулюючих бункерів в системах конвеєрного транспорту необхідно розробити методи і способи підвищення їх пропускної здатності та енергоємності транспортування вантажу. Одним із шляхів підвищення ефективності функціонування систем конвеєрного транспорту є управління об’ємом вантажу в акумулюючих бунке¬рах і регулювання швидкості живильників і стрічки конвеєрів за допомогою контролерів і частотних перетворювачів.
Застосування комп'ютерного управління дозволить вибрати оптимальні параметри і режими функціонування систем конвеєрного транспорту і тим са¬мим підвищити їх пропускну здатність і знизити енергоємність транспортуван¬ня вантажу. Для цього необхідно мати математичні моделі процесу функціону¬вання систем конвеєрного транспорту зі складною розгалуженою структурою з урахуванням простоїв конвеєрного обладнання і нерівномірності вантажопото¬ків, що надходять до системи транспорту, і на основі цього розробити методи визначення показників ефективності, а також методи оптимального та адаптив¬ного управління конвеєрним транспортом.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины