ІВАЩЕНКО Алла Іванівна ФІНАНСОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ МЕХАНІЗМ РОЗВИТКУ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ



Название:
ІВАЩЕНКО Алла Іванівна ФІНАНСОВО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ МЕХАНІЗМ РОЗВИТКУ МАЛОГО І СЕРЕДНЬОГО БІЗНЕСУ
Альтернативное Название: ИВАЩЕНКО Алла Ивановна ФИНАНСОВО-ИНВЕСТИЦИОННЫЙ МЕХАНИЗМ РАЗВИТИЯ МАЛОГО И СРЕДНЕГО БИЗНЕСА
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, об’єкт і предмет дослідження, визначено наукову новизну одержаних результатів та їхнє практичне значення, відображено апробацію результатів дослідження.
У першому розділі – «Теоретичні засади фінансово-інвестиційного механізму розвитку малого та середнього бізнесу» – визначено економічну сутність фінансово-інвестиційного механізму розвитку МСБ та його структуру; обґрунтовано значущість такого механізму для розвитку малого та середнього бізнесу; проаналізовано ефективність реалізації фінансово-інвестиційного механізму функціонування МСБ у нормативно-правовій площині Україні.
Вивчення широкого кола наукових публікацій, присвячених дослідженню фінансового та інвестиційного механізмів, виявило наявність різних підходів до визначення їхньої сутності, що пояснюється тим, що ці механізми можуть розглядатися на різних рівнях: мультинаціональному, державному, регіональному, мікрорівні, а також вони зумовлюються інституційноінфраструктурними відмінностями економік різних країн. Встановлено, що фінансовий механізм розглядають як: «сукупність форм, методів та важелів»; «систему управління фінансовими ресурсами або відносинами»; «вплив фінансових важелів на економічний розвиток»; «складову господарського механізму». Осмислення наукових поглядів на зміст поняття «інвестиційний механізм» дозволило встановити, що його розкривають через: систему взаємопов’язаних елементів, інтересів, координації; сукупність заходів; комплексний процес; складову господарського механізму, інвестиційного процесу. На основі виокремлення сутнісних ознак та специфіки даних механізмів висунуто гіпотезу про необхідність поєднання фінансових та інвестиційних інструментів у фінансово-інвестиційний механізм розвитку МСБ задля отримання синергетичного ефекту їх взаємодії, що сприятиме створенню сприятливих умов для ведення бізнесу, зокрема МСБ, з точки зору активізації фінансово-інвестиційних процесів.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины