ШЕВЧУК ОЛЕГ АНАТОЛІЙОВИЧ ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ, МЕТОДОЛОГІЯ, ПРАКТИКА



Название:
ШЕВЧУК ОЛЕГ АНАТОЛІЙОВИЧ ДЕРЖАВНИЙ ФІНАНСОВИЙ КОНТРОЛЬ В УКРАЇНІ: ТЕОРІЯ, МЕТОДОЛОГІЯ, ПРАКТИКА
Альтернативное Название: ШЕВЧУК ОЛЕГ АНАТОЛИЕВИЧ ГОСУДАРСТВЕННЫЙ ФИНАНСОВЫЙ КОНТРОЛЬ В УКРАИНЕ: ТЕОРИЯ, МЕТОДОЛОГИЯ, ПРАКТИКА
Тип: Автореферат
Краткое содержание: У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовано його мету і завдання, об’єкт і предмет, охарактеризовано його методи, розкрито наукову новизну, практичне значення і рівень апробації одержаних результатів.
У першому розділі «Теоретико-методологічні засади державного фінансового контролю» визначено природу фінансового контролю, з’ясовано економічну сутність і особливості ДФК та його функціональне призначення, обґрунтовано детермінанти його організації.
На основі аналізу теоретичних засад контролю, зростання місця і ролі фінансів у забезпеченні життєдіяльності держави, підвищення ефективності функціонування суб’єктів господарювання і зростання добробуту домогосподарств з’ясовано, що дедалі більшої уваги потребує поглиблене дослідження проблематики саме фінансового контролю. Поняттю «фінансовий контроль» бракує комплексності, конкретизації форм, інструментів і методів його здійснення, що обмежує перелік його об’єктів і суб’єктів, підходи до оцінки процесів і явищ. Зважаючи на це, у роботі сформульована авторська дефініція цього поняття. Під фінансовим контролем пропонується розуміти регламентовану чинним законодавством і установчими документами діяльність державних, регіональних, галузевих органів, громадськості, саморегульованих організацій, суб’єктів господарювання з контролю за правильністю фінансового планування, обґрунтованістю, повнотою і своєчасністю надходжень до фондів грошових коштів, а також законністю й ефективністю їх використання.
 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины