Податкове законодавство в УСРР у період нової економічної політики (1921–1929 рр.)




  • скачать файл:
Название:
Податкове законодавство в УСРР у період нової економічної політики (1921–1929 рр.)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Загальна характеристика роботи

 

Актуальність теми дослідження. Сьогодні Україна наблизилася до прийняття Верховною Радою Податкового кодексу України. Процес кодифікації податкових норм супроводжується гострими дискусіями як в політичному, так і в науковому середовищі. Нерідко ці дискусії піднімають питання, які неможливо вирішити без урахування того багатого історичного досвіду України, що накопичувався нею в різні періоди її існування. З цієї позиції доречним є вивчення податкового законодавства в період нової економічної політики (1921–1929 рр.), коли спостерігався розвиток ринкових відносин.

Безумовно, формування податкової системи в період непу відбувалося з урахуванням марксистсько-ленінської ідеології та спиралося на „диктатуру пролетаріату”, а фактично на диктатуру партійної номенклатури, що сформувалася в ті роки. Однак не можна не погодитися з тим, що за весь час існування радянської влади саме період непу став яскравим зразком співіснування приватного капіталу, державної та колективної форми господарювання. У зв’язку з цим, на сьогоднішній день саме період непу є найбільш корисним з історико-правової точки зору вивчення певних правових явищ, які мали місце на території Радянської України.

Перехід до нової економічної політики, здійснений у 1921 р., має спільні риси з тим економічним курсом, який сьогодні обрала для себе незалежна Україна. Саме це обумовлює актуальність теми дисертаційного дослідження. Сьогодні, коли від досконалих та опрацьованих законів із питань оподаткування залежить стан вітчизняної економіки та її подальший розвиток, вивчення податкового законодавства в період непу дозволить не тільки почерпнути його позитивні риси, перевірені досвідом, а й застереже нас від повторення помилок минулого.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана в межах і відповідно до цільової комплексної програми  “Актуальні проблеми історії Українського національного державотворення”, Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого (№ 0186.0.070872).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)