ГОСПОДАРСЬКИЙ ДОГОВІР ПРО НАДАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ




  • скачать файл:
Название:
ГОСПОДАРСЬКИЙ ДОГОВІР ПРО НАДАННЯ КОНСУЛЬТАЦІЙНИХ ПОСЛУГ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. З поглибленням ринкових засад функціонування економіки в Україні збільшується потреба у забезпеченні надійної діяльності її різноманітної інфраструктури, яка б сприяла здійсненню господарської діяльності. Серед іншого підприємці все більше стали відчувати необхідність орієнтування в складних ринкових умовах, зокрема, в наданні їм консультаційних послуг. Тому й стали з’являтися нові спеціалізовані суб’єкти господарювання, діяльність яких  спрямована саме на надання різних консультаційних послуг (послуги в сфері управління, фінансове консультування, юридичні, аудиторські, маркетингові та інші). Наповнилися новим змістом й консультативні послуги юридичного характеру, хоча вони були розповсюджені і раніше.

У той же час, надання зазначених послуг вимагає удосконалення договірних відносин у цій сфері. При цьому має у повній мірі враховуватися, що в умовах ринкової економіки одним із найважливіших засобів організації відносин між суб’єктами господарювання та інструментом правової організації господарського порядку в державі в цілому стає господарський договір. Господарський договір, в тому числі і договір по наданню консультаційних послуг, дає можливість сторонам відобразити всю специфіку їх відносин, виступаючи безпосереднім регулятором цих відносин.

В нових умовах господарювання виникають відносини, які прямо не передбачені законодавством, але потребують спеціального правового регулювання, зокрема, і в межах господарського законодавства. Такими відносинами є і відносини з надання консультаційних послуг.

В чинному законодавстві України відсутня регламентація договору про надання консультаційних послуг. Між тим, практика господарських відносин свідчить про її необхідність, бо все частіше виникають спори між суб’єктами господарювання з приводу виконання цього договору, можливого розміру і розподілення відповідальності у випадку його порушення. Все це спонукало здійснити детальне дослідження теоретичних і практичних аспектів зазначеної проблеми.

На сьогоднішній день у науковій юридичній літературі відсутні праці з комплексного аналізу таких відносин між суб’єктами господарської діяльності, як надання консультаційних послуг. Новизна проблематики господарських відносин з надання консультаційних послуг позначилась на тому, що низка аспектів цих відносин залишилися за межами уваги правників. Практично відсутні теоретичні розробки, що безпосередньо стосуються предмета договору про надання консультаційних послуг у сфері господарювання, його суттєвих умов, порядку укладення і виконання. Дослідження відносин з надання консультаційних послуг у сфері господарювання обумовлено  також прагненням виявлення їх господарсько-правової природи та специфічних особливостей договору про надання таких послуг, які обумовлюються його суб’єктним складом, а також наявністю публічних інтересів.

Таким чином, важливість удосконалення правової регламентації діяльності з надання консультаційних послуг у процесі переходу України до соціально-орієнтованої ринкової економіки, потреба розвитку адекватних цьому процесу договірних форм відносин, що в ній складаються, і обумовлюють актуальність теми даного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконане відповідно до плану науково-дослідних робіт Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України за темою “Економіко-правові проблеми посилення ролі державного та корпоративного регулювання в стабілізації та розвитку економіки” (державний реєстраційний номер 0199U001838), зокрема в рамках підтеми “Посилення ролі господарського законодавства в стабілізації економіки”, де дисертантка брала участь як співвиконавець. Авторка самостійно проаналізувала теоретичні і практичні аспекти господарсько-договірних відносин у сфері надання консультаційних послуг та запропонувала пропозиції щодо удосконалення правового регулювання цих відносин.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)