ТЕОРЕТИЧНI ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО–ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СУДОВО-БАЛІСТИЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ




  • скачать файл:
Название:
ТЕОРЕТИЧНI ТА ОРГАНІЗАЦІЙНО–ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ІНФОРМАЦІЙНОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СУДОВО-БАЛІСТИЧНОЇ ЕКСПЕРТИЗИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. Характерною особливістю сучасної злочинності є те, що при вчиненні багатьох видів агресивних злочинів широко використовується вогнепальна, пневматична, газова та інші види зброї, які з’явилися останнього часу. Це обумовлює зростання кількості і різноманіття об’єктів, щодо яких призначається судово-балістична експертиза у кримінальних справах. Результативність їх дослідження значною мірою обумовлюється кваліфікацією експерта-криміналіста, володіння ним апробованою методикою проведення експертного дослідження, а також наявністю і доступністю інформаційного матеріалу довідкового характеру щодо конструкції та характеристик застосування сучасних зразків зброї.

У наукових дослідженнях приділялася певна увага як загальним питанням підготовки і проведення судово-балістичної експертизи, так і розробці методик проведення експертизи окремих різновидів зброї, інформаційного забезпечення експертних досліджень. Окремі аспекти цієї проблематики досліджувалися у працях П.Д. Біленчука, І.В. Горбачева, Б.М. Комаринця, А.В. Кофанова, М.П. Молибоги, О.Ф. Суляви та інших. Але аналіз експертної практики, нормативно-правових актів і спеціальної літератури дає підстави для констатації того, що в Україні на даний час відсутні єдині методики проведення судово-балістичних експертиз нових різновидів зброї (пневматичної, газової, травмуючої несмертельної дії) та конструктивно схожих пристроїв. Відсутня також методика дослідження нових видів боєприпасів та набоїв. Існує лише посібник довідкового характеру (укладачі: А.В. Іщенко, О.В. Грищенко, І.В. Ігнатьєв, В.В. Назаров), що стосується названих різновидів, але єдині методики проведення досліджень на даний час відсутні (існують тільки інформаційні листи загального характеру). Невирішеними залишаються й окремі теоретичні питання щодо поняття зброї, її класифікації. З урахуванням тенденції до формування окремого розділу криміналістики з назвою «криміналістичне зброєзнавство», відображеної у працях російських криміналістів (В.М. Плескачевського, О.С. Подшибякіна, В.А. Ручкина, В.В. Зирянова, С.М. Юхіна, В.Ю. Владимирова та інших) ці питання набувають великого значення для розробки методик експертного дослідження окремих різновидів зброї та інформаційно-довідкового забезпечення. Саме це й обумовлює актуальність обраної теми дисертаційного дослідження.

Зв’язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконано згідно з планом науково-дослідних робіт Донецького юридичного інституту ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка, відповідає п.п. 2.8 (поз. 134 та 137) Пріоритетних напрямків наукових і дисертаційних досліджень, які потребують першочергового розроблення і впровадження у практичну діяльність органів внутрішніх справ на період 2004-2009 р.р., (затверджене наказом МВС України від 05.07.2004 №755).

Тема дисертації затверджена рішенням Вченої ради Донецького юридичного інституту ЛДУВС імені Е.О. Дідоренка (протокол № 1 від 28 січня 2004 р.).

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)