ПРОКУРОРСЬКИЙ НАГЛЯД ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН



Название:
ПРОКУРОРСЬКИЙ НАГЛЯД ЗА ДОДЕРЖАННЯМ ЗАКОНОДАВСТВА ПРО ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

 

Актуальність теми визначається необхідністю комплексного дослідження прокурорського нагляду за забезпеченням прав громадян на звернення та розгляду останніх в органах прокуратури як складника нагляду за додержанням прав та свобод людини і громадянина; а також потребою в розробці тактичних і методичних засад цієї діяльності й визначенні шляхів її оптимізації.

Серед особистих прав та свобод людини і громадянина особливе місце посідає право на звернення як засіб реалізації й відстоювання прав та законних інтересів, участі в управлінні державними й громадськими справами. У системі інституційно-організаційних гарантій прав і свобод громадян значна роль належить органам прокуратури України, які щорічно вирішують понад півмільйона заяв і скарг громадян на порушення їх конституційних прав; з них визнаються обґрунтованими й задовольняються 7 % звернень.

Переліченим вище і браком цілісних, системних монографічних праць, що висвітлювали б названі проблеми, й визначається актуальність теми дослідження.

Звязок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертація виконана згідно з планом наукових досліджень кафедри організації судових та правоохоронних органів Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого і є елементом комплексної цільової програми «Проблеми вдосконалення організації й діяльності суду та правоохоронних органів в умовах формування соціальної, правової, демократичної держави» (державна реєстрація № 0186.0.099031).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины