ПОЛІПШЕННЯ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИХ І ТОКСИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТЕПЛОВОЗНОГО ДИЗЕЛЯ 6ДН ШЛЯХОМ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПОВІТРОПОСТАЧАННЯ



Название:
ПОЛІПШЕННЯ ТЕХНІКО-ЕКОНОМІЧНИХ І ТОКСИЧНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ТЕПЛОВОЗНОГО ДИЗЕЛЯ 6ДН ШЛЯХОМ УДОСКОНАЛЕННЯ СИСТЕМИ ПОВІТРОПОСТАЧАННЯ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми

Казенним підприємством "Харківське конструкторське бюро з двигунобудування" (КП ХКБД) розроблено тепловозний дизель 6ДН (6ДН12/2х12) для силових установок дизель-потягів модернізованих ДР-1А та нових типу ДЕЛ-01. Дизель має потужність 588 кВт при частоті обертання колінчатого вала n=2200 хв-1. Це дефорсорований варіант танкового дизеля 6ТД потужністю 883 кВт при n=2800 хв-1. Наддування в дизелі 6ДН здійснюється відцентровим компресором, який приводиться від колінчатого вала. Відпрацьовані гази розширюються в турбіні, яка віддає свою потужність на колінчатий вал.

Відомо, що ефективним засобом одночасного поліпшення економічних і токсичних показників та підвищення ресурсу дизелів з високим рівнем наддування є застосування проміжного охолоджувача наддувного повітря (ОНП). Але на  дизелі-прототипі 6ТД ОНП раніше не застосовувався, що було обумовлено його призначенням.

Застосування ОНП викликає зміни в робочому циклі дизеля. Установка ОНП на дизель, який доведено без ОНП, не дає змоги реалізувати потенційні можливості поліпшення його техніко-економічних і токсичних показників, якщо не удосконалити систему повітропостачання.

В практиці двигунобудування є досвід застосування ОНП на чотиритактних дизелях з вільним турбокомпресором, на середньообертових двотактних дизелях, які мають двоступінчасту систему наддування, а також на суднових малообертових двотактних дизелях із прямоточно-клапанною продувкою. Однак для швидкохідного двотактного дизеля з прямоточно-щілинною продувкою, приводними компресором і силовою турбіною роботи з застосуванням ОНП раніше не виконувались і будь-які рекомендації з вибору параметрів системи повітропостачання в літературі відсутні.

Одночасно резерви поліпшення техніко-економічних показників двигуна 6ДН пов'язані також з удосконаленням конфігурації впускних вікон циліндру і вибором раціональних характеристик турбіни.

Створення тепловозного дизеля для дизель-потягів викликає необхідність розробки і впровадження науково обґрунтованих рекомендацій щодо вибору оптимальних параметрів робочого процесу дизеля 6ДН у разі впровадження ОНП і удосконалення газоповітряного тракту, що обумовлює актуальність теми дисертаційної роботи.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами

Роботу виконано відповідно до Державної програми розвитку виробництва двигунів внутрішнього згоряння, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України  № 95 від 16.06.1996 р. (розділ 1.12 “Конверсійні двигуни на основі спеціальних дизелів типу ТД”), Постанови Кабінету Міністрів № 364 від 04.06.1994 р. “Про організацію виробництва вагонів дизель - та електропоїздів”. Номер державної реєстрації ДКР О195UO14401.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины