АДМІНІСТРАТИВНІ ЮРИСДИКЦІЙНІ ПРОВАДЖЕННЯ ТА ЇХ ЗДІЙСНЕННЯ ОРГАНАМИ ВНУТРІШНІХ СПРАВ :



Название:
АДМІНІСТРАТИВНІ ЮРИСДИКЦІЙНІ ПРОВАДЖЕННЯ ТА ЇХ ЗДІЙСНЕННЯ ОРГАНАМИ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. Адміністративно-правова реформа, яка здійснюється в Україні, є складовою загальної державно-правової реформи і передбачає якісне вдосконалення  галузі державного управління, забезпечення та охорону відповідних суспільних відносин, розробку механізмів надійного захисту прав громадян від неправомірних дій органів та посадових осіб виконавчої влади і місцевого самоврядування. Виконання завдань, поставлених суспільством перед органами внутрішніх справ, на сьогодні також потребує поліпшення. Ця необхідність спричинена, серед іншого, неналежним правовим регулюванням та практичним здійсненням працівниками органів та підрозділів системи МВС України адміністративно-юрисдикційної діяльності як однієї з найважливіших правоохоронних і правозастосовчих функцій зазначених суб’єктів адміністративного права. У зв’язку з цим гостро постає проблема удосконалення нормативної бази, покликаної регулювати юрисдикційні провадження органів внутрішніх справ України.

Наукове дослідження питань юрисдикційної діяльності працівників органів внутрішніх справ, а саме – адміністративно-юрисдикційних проваджень має допомогти удосконаленню як національного законодавства в сфері регулювання загальних питань адміністративного процесу, так і відповідних відомчих нормативно-правових актів, які регулюють юрисдикційні провадження у системі МВС України. Означене набуває ще більшої значущості за умов пріоритетного визначення Конституцією України основних прав і свобод людини, у зв’язку з чим гостро постає проблема розробки та прийняття Адміністративного процесуального та Адміністративно-процедурного кодексів України, де б знайшли своє відображення теоретичні розробки з правового регулювання та організації юрисдикційно-процесуальної діяльності органів та посадових осіб системи МВС України.

Дотепер дослідження питань адміністративно-юрисдикційних про­ваджень залишається епізодичним і неповним. Хоча останнім часом у вітчизняній і зарубіжній літературі проблемам удосконалення правового регулювання зазначеного інституту адміністративного права надається належна увага. З огляду на незначний інтерес з боку науковців і практиків до проблем вивчення особливостей правового регулювання адміністративно-юрисдикційних проваджень в органах внутрішніх справ, і відповідно недостатній рівень наукових досліджень даної проблеми, її ґрунтовне дослідження сьогодні  набуває особливого змісту та актуальності.

Вирішення правоохоронних завдань органами внутрішніх справ у сфері охорони громадського порядку, забезпечення громадської безпеки та боротьби з правопорушеннями безпосередньо залежать від якості адміністративно-юрисдикційної діяльності, що визначає необхідність і перспективу її подальшого дослідження як у теоретичному, так і в практичному плані. Таким чином, необхідність у подальших дослідженнях сутності та особливості адміністративної юрисдикції в органах внутрішніх справ обумовлює актуальність глибокого і всебічного дослідження юрисдикційних проваджень у системі МВС України.

Зв’язок з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційне дослідження виконано відповідно до п. 5.23 Програми розвитку системи відомчої освіти та вузівської науки на період 2001–2005 рр., затвердженої наказом МВС України № 356 від 11 травня 2001 р., п. 1.1 Пріоритетних напрямків фундаментальних та прикладних досліджень вищих навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 2002–2005 рр., затверджених наказом МВС України № 635 від 30 червня 2002 р., а також п. 2.1 Головних напрямків наукових досліджень Національного університету внутрішніх справ МВС України на 2001–2005 рр.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины