ПРИНЦИПИ МІЖНАРОДНИХ КОМЕРЦІЙНИХ ДОГОВОРІВ УНІДРУА ТА LEX MERCATORIA В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА :



Название:
ПРИНЦИПИ МІЖНАРОДНИХ КОМЕРЦІЙНИХ ДОГОВОРІВ УНІДРУА ТА LEX MERCATORIA В КОНТЕКСТІ МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Рішення іноземних міжнародних комерційних арбітражних судів (далі - арбітражі) все частіше містять посилання на норми lex mercatoria, кількість праць іноземних дослідників, присвячених цьому явищу, постійно зростає, особливо після затвердження у 1994 р. Міжнародним інститутом уніфікації приватного права (далі - УНІДРУА) Принципів міжнародних комерційних договорів (далі - Принципи УНІДРУА, або Принципи) - міжнародного документу не міждержавного походження, присвяченого проблемам загального договірного права - питанням укладання, змісту, тлумачення, виконання та невиконання міжнародних комерційних договорів.

Українські науковці вже приділили Принципам УНІДРУА та lex mercatoria певну увагу. Об'єктом наукового дослідження ставали не лише окремі норми Принципів УНІДРУА в контексті порівняльного правознавства, але й Принципи та lex mercatoria як такі. Втім, якщо практика застосування Принципів УНІДРУА та lex mercatoria за кордоном постійно розширюється, в Україні вони майже не застосовуються. Це відбувається, мабуть, тому, що у розумінні правової природи Принципів УНІДРУА та lex mercatoria існує певна невизначеність: одні українські вчені вивчають lex mercatoria, спираючись на погляди вітчизняних дослідників права міжнародної торгівлі радянського періоду, які заперечували саме існування lex mercatoria; інші - в контексті проблематики міжнародного права. Втім, слід визнати, що lex mercatoria, Принципи УНІДРУА, їх ґрунтовні ідеї та практика застосування, як приватноправові явища, піддягають дослідженню саме в контексті міжнародного приватного права (далі - МПрП).

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Тему дисертації затверджено вченою радою Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова як складову частину спеціальної науково-дослідної теми кафедри цивільно-правових дисциплін ОНУ ім. І.І. Мечникова “Правові форми забезпечення реалізації прав, свобод та інтересів суб'єктів у громадянському суспільстві”.

Матеріали дисертаційної роботи використовувались при викладанні автором спецкурсу “Принципи міжнародних комерційних договорів” в Одеському національному університеті ім. І.І.Мечникова, а також при вивченні питань автономії волі в МПрП.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины