Правові основи управління післядипломною освітою в Україні :



Название:
Правові основи управління післядипломною освітою в Україні
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження. На початку третього тисячоліття розробка проблем післядипломної освіти, яка гарантує професіоналізм працюючих набуває особливої значущості та гостроти. Післядипломна освіта поступово стає одним з визначальних факторів суспільного розвитку в умовах постіндустріальної цивілізації. Розвиваючи професійно важливі психолого-педагогічні якості особистості, підвищуючи її загальну культуру та адаптацію до змінюваних умов,  післядипломна освіта відіграє важливу роль у створенні наукового, економічного, культурного і духовного потенціалу суспільства.

Проблемі формування і практичної реалізації  післядипломної освіти як присвячені праці відомих вчених України. Особливу цінність в розробці комплексу правових, управлінських та освітянсько-професійних питань мають праці наступних вчених: В.Б.Авер'янова, М.І.Ануфрієва, О.М.Бандурки, Ю.П.Битяка, В.С.Вене­диктова., І.П.Гаращука, І.П.Голо­сни­ченка, Є.О.Дідоренко, М.І.Іншина, В.К.Колпакова, З.І.Скавуляк, О.В.Лавриненко, В.Г.Лука­шевича, А.О.Нечитайленко, Ю.С.Шем­шученко, В.К.Шкарупи, В.І.Щербі­ни, О.Н.Ярмиша та ряду інших авторів. У той же час багато сторін цієї проблеми залишаються не розкритими і потребують подальшого вивчення.

Це обумовлює необхідність та важливість розв’язання теоретичних та практичних завдань щодо реформування управління післядипломною освітою та ряду актуальних питань юридичного та організаційного характеру стосовно визначення цілей, принципів, форм,  змісту та   методів діяльності досліджуваної складової національної освіти, статусу суб’єктів і об’єктів управління в цій сфері, подальшого формування й удосконалення відповідного нормативно-правового забезпечення. Крім того, наукова і практична важливість вивчення малодослідженої теми організаційно-правового забезпечення післядипломної освіти в Україні вимагає нового наповнення принципів та завдань, перегляду існуючої практики правового регулювання управління в сфері післядипломної освіти і обґрунтування потреби його удосконалення відповідно до вимог і критеріїв ефективності професійної діяльності в ринкових умовах. Потребують також вдосконалення принципи формування та реалізації державної політики в сфері післядипломної освіти в сучасних умовах при створенні нормативно-правового механізму, який спонукав би суб’єктів управлінської діяльності в системі післядипломної освіти до таких дій та рішень, що повністю відповідатимуть принципам ефективності і якнайкращим чином сприятимуть досягненню цілей післядипломного розвитку особистості.

Актуальність теми, недостатній ступінь її дослідженості стосовно сучасних потреб розвитку суспільства щодо забезпечення професіоналізму активного населення через ефективне правове регулювання управління системою післядипломної освіти, наявність багатьох дискусійних питань зумовили вибір теми, визначили її мету і логіку дисертаційного дослідження.

Зв’язок з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційна робота виконана в межах Національної доктрини розвитку освіти України у ХХІ столітті, Державної програми „Кадри”, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 21.08.97 р. №1/918, планів роботи науково-дослідної лабораторії з проблем кадрового забезпечення органів внутрішніх справ та кафедри управління в ОВС України Національного університету внутрішніх справ. Тема дисертації відповідає пріоритетним завданням навчально-виховного процесу, здійснюваного у вищих навчальних закладах післядипломної освіти України, зокрема в Інституті перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників ОВС України.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне