Організаційно-правове забезпечення виховної роботи в закладах освіти МВС України




  • скачать файл:
Название:
Організаційно-правове забезпечення виховної роботи в закладах освіти МВС України
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Реформування органів системи Міністерства внутрішніх справ України, кардинальна зміна кадрової політики відповідно до цілей і вимог побудови демократичної, соціальної, правової держави вимагають перегляду форм, методів, прийомів та засобів виховання персоналу органів внутрішніх справ. Виконання цього завдання неможливе без якісної організаційної та нормативної бази виховної підготовки спеціалістів, фахівців високого класу у справі захисту, охорони й забезпечення прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина. Тому важлива роль у підготовці сучасного працівника органів внутрішніх справ справедливо відводиться вихованню у нього професійних знань, вмінь та навичок. Результати виховання виявляються у відношенні особи рядового чи начальницького складу до інших людей, до виконання своїх посадових обов’язків, до самого себе через вчинки, поведінку, у спілкуванні зі своїми колегами і керівниками. В реальних умовах конкретного структурного підрозділу органів внутрішніх справ працівники включені до оперативно-службової, навчальної, спортивної та деяких інших видів суспільної діяльності, які здійснюють певний виховний вплив на особистість працівника, спонукають його розвивати, вдосконалювати або формувати необхідні для належного виконання функціональних обов’язків якості. Однак, щоб вплив носив цілеспрямований характер, необхідно кожному виду діяльності надавати виховного характеру. Виховний характер будь-якого виду діяльності, в яку включається працівник, визначається, по-перше, тим, наскільки вона спроможна розвивати професійно значущі якості працівників органів внутрішніх справ. По-друге, наскільки педагогічно, організаційно та нормативно грамотно забезпечена ця вихована діяльність.

Якою стане система МВС України на початку нового тисячоліття, наскільки ефективно зможе виконувати покладені на неї суспільством і державою завдання, прямо залежить від рівня і якості організаційно-правового забезпечення виховного процесу, здійснюваного сьогодні у відомчих закладах освіти. Саме в них виховуються тисячі і тисячі майбутніх офіцерів, від професіоналізму, майстерності, знань і умінь, міцності закладеного в них морального фундаменту залежить громадський порядок і суспільна безпека у державі. Наскільки творчо, самовіданно, професійно вони будуть розв’язувати нові завдання, що постануть перед органами внутрішніх справ через п’ять, десять, двадцять років, багато в чому визначається сьогодні в процесі здійснення виховного процесу в аудиторіях, класах,  тирах, спортивних залах, на полігонах відомчих закладів освіти МВС України. Під час здійснення виховного процесу у відомчих закладах освіти вирішується і буде завжди вирішуватись довічне питання – чи прийде випускник, одягнувши нові лейтенантські погони, на свою первинну посаду в органи внутрішніх справ сформованою, зрілою особистістю чи відповідну посаду займе некомпетентна, невихована, непідготовлена до виконання своїх функціональних обов’язків особа начальницького складу. Сьогодні суспільству не потрібні правоохоронці, які не навчені постійній роботі над собою, самоосвіті, самовихованню, самовдосконаленню, здатні лише на механічне застосування норм загального і спеціального законодавства в сфері діяльності ОВС України, не сприймають поліфонічності оточуючого світу, не бачать живої і постійної діяльності, відповідних змін у ньому, не виховані у дусі гуманізму, служіння винятково закону, не здатні з повагою ставитися не лише до підлеглих, колег по роботі і службі, але й до кожного пересічного громадянина як представника народу – головного носія державної влади і суверенітету. Отже, глибоке дослідження організаційно-правових засад та особливостей виховної роботи в закладах відомчої освіти Міністерства внутрішніх справ України, а також розробка пропозицій та рекомендацій щодо їх подальшого удосконалення набувають особливого змісту і актуальності.

Зв‘язок з науковими програмами, планами, темами. Роботу виконано в рамках планів наукових досліджень Міністерства внутрішніх справ України (п. 2.3.5 Приоритетних напрямків фундаментальних і прикладних досліджень навчальних закладів та науково-дослідних установ МВС України на період 1995 – 2000 рр.), Національного університету внутрішніх справ (п. 3 Головних напрямків наукових досліджень Університету внутрішніх справ на 1996 – 2000 рр.) і науково-дослідної роботи з проблем кадрового забезпечення ОВС України.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)