ЄВРОПЕЙСЬКЕ ПРАВО У ГАЛУЗІ ОПОДАТКУВАННЯ (загальнотеоретичні та історико-правові аспекти)



Название:
ЄВРОПЕЙСЬКЕ ПРАВО У ГАЛУЗІ ОПОДАТКУВАННЯ (загальнотеоретичні та історико-правові аспекти)
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА  ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми дослідження пояснюється необхідністю вирішення тих задач, що постають перед Україною у зв’язку з переходом до ринкової економіки. Такий перехід відбувається в умовах пошуку оптимальної моделі господарювання і створення нової концепції взаємин держави і господарюючих суб’єктів.

Однією з найскладніших проблем тут є подолання стереотипів та ілюзій, зокрема, тих, що полягають у перебільшенні ролі держави, можливостей планово-командної системи (“ручного управління”) або, навпаки, у надмірних сподіваннях на здатність ринку до “саморегулювання”.

У зв’язку з цим корисним є вивчення та аналіз зарубіжного досвіду у різних галузях, але, насамперед, у тих, що дають змогу забезпечити динамічний розвиток і функціонування економіки.

Не менш важливою є проблема міжнародного співробітництва у економічній сфері, без чого зараз важко уявити  існування будь-якої європейської держави. Але прагнення бути повноцінним учасником Європейського співтовариства має бути забезпечене не лише бажанням і певним економічним потенціалом, а й готовністю юридичною: належним рівнем правової культури, правосвідомості, законодавства тощо. Повинне існувати чітке уявлення про характер та тенденції розвитку  Європейської спільноти, про ті очікування, котрі існують в ній стосовно потенційних учасників.

Зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Обраний напрямок дослідження є складовою частиною досліджень провідної фундаментальної наукової школи Одеського національного університету ім. І. І. Мечнікова, який пов'язаний з планом науково-дослідної роботи кафедри на 1999-2004 рр. за темою “Державотворчі, правові соціально – політичні процеси в Україні”.

 Роль автора дисертації у виконанні цих науково-дослідних робіт полягала в тому, що було проведене вивчення теоретичних та історико-правових аспектів формування і розвитку  Європейського права, насамперед, у галузі оподаткування, і на цьому підґрунті запропоноване пояснення сутності відповідної системи, чинників її формування та вимог, що ставляться до українського права у зв’язку з необхідністю його гармонізації з правом Європейських співтовариств. Також з’ясовано вплив головних чинників, як позитивного, так і негативного характеру, що мали і мають значення для формування відповідних інститутів у цій галузі.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины