ДОГОВІР ПОВІТРЯНОГО ЧАРТЕРУ У МІЖНАРОДНОМУ ПРИВАТНОМУ ПРАВІ :



Название:
ДОГОВІР ПОВІТРЯНОГО ЧАРТЕРУ У МІЖНАРОДНОМУ ПРИВАТНОМУ ПРАВІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми дослідження. В умовах бурхливого економічного розвитку міжнародні перевезення набувають все більшого значення, а тому правове регулювання транспортних відносин визнається вирішальним на сучасному етапі розвитку нашої держави.

Так, Концепція адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, схвалена постановою Кабінету Міністрів України  від 16 серпня 1999 року № 1496, визначає сферу транспортного законодавства  однією з пріоритетних сфер законодавства, яке має бути  адаптоване  до законодавства Європейського Союзу.       

З розвитком науково-технічних досягнень зростає роль повітряних перевезень, які дозволяють у максимально зручний та швидкий спосіб здійснити міжнародні перевезення.

Особливу роль серед міжнародних авіаційних перевезень відіграють  чартерні перевезення, тобто перевезення, що здійснюються за договором повітряного чартеру. Популярність чартерних перевезень пояснюється кількома факторами, зокрема,  такими як поява надмірної кількості літаків у авіапарках деяких компаній, труднощами при завантаженні суден на регулярних рейсах,  розвитком туризму і появою користувачів повітряного транспорту, для яких важливою є вартість перевезення. Крім того, чартерні рейси дозволяють здійснити перевезення, які неможливо запланувати і здійснити регулярними рейсами.

Популярність чартерних перевезень зумовлює інтерес до дослідження юридичних аспектів їх здійснення, перш за все це стосується  договору, на підставі якого виконується чартерне перевезення – договору повітряного чартеру.

Слід зазначити, що на сьогодні в  Україні відсутні   монографічні дослідження, присвячені  даному правовому інституту. Аналіз зарубіжних джерел дозволяє зробити висновок, що у світі існують декілька досліджень, присвячених  різним аспектам чартерних перевезень. Безперечно, зазначені праці мають велику наукову цінність для пізнання повітряного чартеру. Проте, у них або взагалі не приділяється, або приділяється дуже мала увага дослідженню повітряного чартеру як приватно-правового договору,  визначенню, права, яке  застосовується до регулювання договору повітряного чартеру,  питань відповідальності при виконанні чартерних перевезень

Недостатність саме сучасних наукових розробок із зазначеної проблематики, відсутність теоретичних узагальнень та практичних рекомендацій, належного правового регулювання відносин, що виникають з договору повітряного чартеру, на національному рівні та неправильне застосування норм міжнародного права в Україні, є гальмівними чинниками для міжнародних повітряних перевезень, а, отже, для міжнародних відносин, учасниками яких є громадяни та юридичні особи України.

Цими факторами обумовлена актуальність дослідження договору повітряного чартеру у міжнародному приватному праві.

Зв`язок роботи з науковими програмами, планами, темами. Обрана тема дисертаційного дослідження виконана відповідно до бюджетної теми юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка № ДР0198UOO7725 “Удосконалення правового механізму реалізації прав та інтересів людини і громадянина в Україні”.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины