ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ П1ДПРИЕМСТВ :



Название:
ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ АНТИКРИЗОВОГО УПРАВЛІННЯ ДІЯЛЬНІСТЮ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ П1ДПРИЕМСТВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. В умовах трансформаційних перетворень в сільському господарстві одержали розвиток негативні тенденції, які проявилися  в низькому рівні конкурентоспроможності підприємницьких структур, у розбалансованості потенціалу сільськогосподарських підприємств, попиту та пропозиції; в неадекват-ності системи менеджменту до певних вимог ринкової економіки; значного послаблення ролі держави як суб’єкта виконання регулюючих функцій.

Невідповідність умов господарювання, механізмів управління сільсько-господарськими підприємствами в повному обсязі характеристикам ринку, які склалися в економічно розвинених країнах підвищує ризик наближення їх до кризового стану. Підсилює поглиблення кризових процесів глобалізація і міжнародна інтеграція та механічне перенесення зарубіжних методів, систем управління у вітчизняну практику господарювання. Навіть змінивши форму господарювання сільськогосподарські підприємства виробляють менше третини тих обсягів, що виробляли 10 років тому, більшість з них знаходяться в кризовому стані або максимально наближені до нього.

         Серед причин виникнення і поглиблення кризи  слід виділити відсутність системного підходу до реформування та недостатньої кількості  розробок  стосовно теоретико-методологічних засад і практичних рекомендацій щодо формування  результативної системи антикризового управління сільськогосподарськими підпри-ємствами, що вказує на актуальність теми дослідження.

Проблемам антикризового управління  присвячені наукові праці таких вітчизняних авторів,  як  В.О.Василенка, Н.А. Горелова, О.Д. Гудзинського, Н.В. Да-цій, С.М. Іванюти, С.Я. Салиги, К.С. Салиги, Н.М. Сіренко, іноземних С. С. Буза-новського, А. Г. Грязнова, А. П. Градова, А.Д. Катаєва, Е. М. Короткова, І. К. Ла-ріонова, Г.К. Таля, Е.А. Татарникова, А.С. Титкова, П. Фицпатрика, Г.І. Ханіна, А.Хікмана, Й. Шумпетера та інших науковців. Однак розробка  теоретичних і  методичних положень щодо створення раціонального  функціонування  системи антикризового управління діяльністю  сільськогосподарських підприємств, а  також розробки методичних положень щодо забезпечення ефективного  процесу антикри-зового управління з урахуванням специфіки організаційно-правових структур в аграрній сфері  не розкриті  повною мірою в більшості наукових праць, що є підставою для вибору теми дослідження. 

Звязок роботи з науковими програмами, планами, темами. Дисертаційна робота виконана згідно з програмою науково-дослідної тематики кафедри  менеджменту ім. проф. Й.С. Завадського Навчально-наукового інституту  бізнесу Національного університету біоресурсів і природокористування України “Розробка організаційно-економічних і технологічних  аспектів наукового менеджменту і маркетингу в АПК” (номер державної реєстрації 0101U003739), а також “Розробка методології формування адаптивно-розвиваючої системи менеджменту в умовах інституціально-структурної трансформації економіки України” (номер державної реєстрації № 0107U004874).

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины