ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ СТАНДАРТІВ КРАЇН ЄВРОСОЮЗУ В МІГРАЦІЙНУ ПОЛІТИКУ УКРАЇНИ :



Название:
ІМПЛЕМЕНТАЦІЯ СТАНДАРТІВ КРАЇН ЄВРОСОЮЗУ В МІГРАЦІЙНУ ПОЛІТИКУ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Актуальність теми дослідження зумовлюється тим, що проблему нелегальної міграції та торгівлі людьми слід розглядати в контексті більш глобального та безпрецедентного явища – міжнародної міграції, якій у країнах Євросоюзу приділяється багато уваги. Такі поняття, як «масові міграційні переміщення», «міграційний простір», «міграційні процеси», «імміграція», «депортація», «репатріація», «легальні, нелегальні мігранти», «міграційна амністія» тощо, дедалі частіше використовуються в науковому обігу та практичній діяльності, а це означає, що розглядати нелегальну міграцію та торгівлю людьми необхідно як різновид міжнародної міграції з концептуальними та практичними наслідками, що звідси випливають.

На початку ХХІ ст. у період європейської інтеграції, нагальною стала потреба систематичного й комплексного дослідження питання імміграції з урахуванням як європейського законодавства, так і інших регіонів світу. Інтегрування України в європейські та світові інституційні структури вимагає приведення її чинного законодавства з питань міграції до європейських та міжнародних стандартів. Аналіз чинного законодавства більшості європейських країн щодо проблеми міграції дає унікальну можливість використати його прогресивні положення при вдосконаленні вітчизняного законодавства у досліджуваній сфері.

Сьогодні в Україні винакла необхідність вивчення проблеми міграції взагалі та адміністративно-правового забезпечення правоохоронними органами імміграційного процесу зокрема, адже заміна режиму, що існував за часів СРСР, на демократичний та утворення незалежної держави поставили Україну перед цілим комплексом невирішених у цій сфері правової науки та практики питань.

Праці таких відомих вітчизняних та зарубіжних учених-адміністративістів, як: В. Авер’янов, В. Афанасьєв, Г. Атаманчук, О. Бандурка, Д. Бахрах, Р. Калюжний, Д. Калаянов, Л. Коваль, Н. Нижник, В. Олефір, О. Остапенко, Л. Савченко, М. Тищенко, С. Пєтков, В. Поліщук, В. Попович, В. Шамрай, В. Шкарупа та інших, стали фундаментальною основою для подальшого дослідження питань, що розглядаються.

Значний внесок у дослідження теорії та практики міграційних процесів у минулому зробили такі науковці, як Ж. Зайончковська, А. Король, О. Лармін, І. Матлін, В. Моїсеєнко, В. Переведенцев, А. Попоа, В. Просвірін, Г. Романєнкова, Л. Рибаковський, Н. Тихомиров, Ж. Тощенко, А. Хомра та інші. Опрацювання їхнього наукового доробку дає можливість осмислити і пояснити нові форми міграції за сучасних умов, а також проаналізувати міграційні процеси, виявити їх основні тенденції.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ ДИССЕРТАЦИИ

Малахова, Татьяна Николаевна Совершенствование механизма экологизации производственной сферы экономики на основе повышения инвестиционной привлекательности: на примере Саратовской области
Зиньковская, Виктория Юрьевна Совершенствование механизмов обеспечения продовольственной безопасности в условиях кризиса
Искандаров Хофиз Хакимович СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ МОТИВАЦИОННОГО МЕХАНИЗМА КАДРОВОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ АГРАРНОГО СЕКТОРА ЭКОНОМИКИ (на материалах Республики Таджикистан)
Зудочкина Татьяна Александровна Совершенствование организационно-экономического механизма функционирования рынка зерна (на примере Саратовской области)
Валеева Сабира Валиулловна Совершенствование организационных форм управления инновационной активностью в сфере рекреации и туризма на региональном уровне