ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ УКРАЇНИ ТА РЕСПУБЛІКИ АЗЕРБАЙДЖАН




  • скачать файл:
Название:
ПОРІВНЯЛЬНО-ПРАВОВИЙ АНАЛІЗ СИСТЕМИ ОПОДАТКУВАННЯ УКРАЇНИ ТА РЕСПУБЛІКИ АЗЕРБАЙДЖАН
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Потреба переосмислення багатьох проблем, що пов’язані з рухом публічних фінансів, природно обумовлюється розвитком суспільних відносин у цій сфері. Шляхи удосконалення правового регулювання цих процесів можуть бути встановлені тільки за допомогою дослідження змісту відповідних суспільних зв’язків, особливостей їх правового регулювання при детальному порівняльно-правовому аналізі відносин оподаткування в Україні та інших державах. І насамперед, це стосується аналізу таких відносин на тій стадії руху публічних грошових коштів, яка пов’язана з формуванням доходних частин бюджетів. Сьогодні перед юридичною наукою гостро постає завдання чіткого визначення понять, змісту, структури та особливостей правового регулювання відносин оподаткування, в умовах яких і формуються сталі канали надходжень до цих фондів.

Стабільність реалізації державних завдань та функцій обумовлюється удосконаленням форм надходжень до доходів як державного, так і місцевих бюджетів; реформуванням системи оподаткування; узгодженням усіх чинників, що її складають. Невід’ємною частиною економіки держави є ефективно діюча система оподаткування, в якій податки та збори виступають не лише головним джерелом бюджетних доходів, але й певним регулятором. На сучасному етапі чинна система оподаткування потребує суттєвого доопрацювання через низьку ефективність та недоліки її законодавчого закріплення.

У сучасних умовах складно однозначно визначити, яка форма законодавчого впливу на відносини оподаткування (українська чи азербайджанська) є більш досконалою. Позитивні й негативні аспекти має кожна із них. Наявність Податкового кодексу в Азербайджанській Республіці певним чином свідчить про крок вперед в систематизації податкового законодавства, тоді як робота над кодифікованим актом в Україні триває й досі. Але це не свідчить про примітивність поглядів українського законодавця на існуючі проблеми. Деякі аспекти в регулюванні справляння податків та зборів в Україні визначені досить детально і можуть бути запозичені правовими системами інших держав. Саме в даному аспекті й полягає актуальність порівняльно-правового аналізу, здійсненого в цьому дисертаційному дослідженні.

Певні аспекти цієї проблеми були предметом дослідження з боку деяких вчених, але при цьому розглядалися лише окремі її складові. Природно, що дисертаційна робота враховує висновки, які містяться в працях фахівців з економіки, конституційного, адміністративного та фінансового права. У роботі увага приділяється аналізу поняття та складовим системи оподаткування, його формам у різних державах, що обумовило звернення до фундаментальних праць видатних представників фінансово-правової науки: О. Ісаєва, В. Лебедєва, Д. Львова, І. Озерова, І. Тарасова та ін. Окремі аспекти змісту системи оподаткування, її характеристика міститься також у працях дослідників другої половини ХХ століття (М.І. Піскотін, Ю.А. Ровинський, С.Д. Ципкін).

На початку 90-х років ХХ століття з’являються видання, які більш предметно аналізують саме ці відносини. На формування окремих аспектів даної дисертаційної роботи мали вплив праці вчених Російської Федерації (А.В. Бризгалін, О.Ю. Грачова, О.М. Козирін, Ю.О. Крохіна, І.І. Кучеров, С.Г. Пепеляєв, Г.В. Петрова, В.М. Пушкарьова, Н.І. Хімічева), Азербайджанської Республіки (С.М. Рагімова), України (Л.К. Воронова, Н.В. Воротіна, І.Є. Криницький, М.П. Кучерявенко, Н.Ю. Пришва, В.М. Федосов). Їх праці стали базою цього дисертаційного дослідження. В даній роботі на підставі аналізу й узагальнення законодавства, наукових праць, вироблені певні висновки та пропозиції щодо багатьох питань з теми дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)