ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІПОТЕЧНОГО КРЕДИТУВАННЯ В УКРАЇНІ



Название:
ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ ІПОТЕЧНОГО КРЕДИТУВАННЯ В УКРАЇНІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

Актуальність теми. Дисертаційна робота присвячена дослідженню цивільно-правового регулювання іпотечного кредитування в Україні. Головним фактором, що обумовлює актуальність досліджуваної теми, є прийняття і набрання законної сили з 1 січня 2004 року ряду Законів України ("Про іпотеку", "Про іпотечне кредитування, операції з консолідованим іпотечним боргом та іпотечні сертифікати" та "Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю"), а згодом інших законів та підзаконних нормативно-правових актів, що сформували і продовжують формувати законодавчу базу для встановлення та розвитку іпотечного кредитування в Україні. Наступним етапом після появи нового законодавства має бути аналіз його застосування на практиці, вироблення механізмів його ефективного застосування, а також подання висновків та рекомендацій щодо його вдосконалення, виходячи із проблем, що виникають при його практичному застосуванні.

Окремі питання цивільно-правового регулювання іпотечних правовідносин досліджувалися в наукових працях багатьох цивілістів на всіх етапах історичного розвитку нашої держави. Зокрема, до проблеми іпотеки зверталися І.І. Пучковська, М.М. Дякович, А.А. Герц, А.Р. Чанишева та інші. Досліджувались також питання правового регулювання кредитного договору. Але дані наукові розробки стосувались переважно аналізу окремих аспектів іпотечних та кредитних правовідносин, не зачіпаючи відносин іпотечного кредитування. Чинні нормативно-правові акти, що здійснюють правове регулювання іпотечного кредитування в Україні вивчалися переважно з економічної точки зору, але не були предметом глибокого наукового дослідження в правовому аспекті.

Дослідження зазначених питань має важливе значення для вдосконалення цивільного законодавства України та відповідає практичним потребам. Це підтверджує актуальність та практичне значення теми дисертаційного дослідження.

Науково-теоретичну базу дослідження склали положення, викладені у наукових працях вітчизняних та іноземних правознавців та економістів М.М. Агаркова, С.С. Алексєєва, С.Д. Аюшевої, А.Ю. Бабаскіна, І.О. Базанова, І.А. Безклубого, М.І. Брагінського, В.М. Венецької, М. Веркштерна, О.О. Вишневського, В.В. Вітрянскього, А.А. Герц, Р. Гуда, М.М. Дякович, О.Т Євтуха, О.С. Іоффе, Р.І. Карімулліна, В.І. Кисіля, В.М. Коссака, О.В. Кохановської, В.І. Кравченка, С.І. Кручка, В.А. Кудрявцева, Е.В. Кудрявцевої, Н.С. Кузнєцової, І.М. Кучеренко, С.М. Лепех, Л.А. Лунца, В.В. Луця, О.О. Маковської, Д.О. Мальцева, Д.І. Мейера, В.В. Меркулова, І.Б. Новіцького, Е.А. Павлодського, К.В. Паливоди, Е.Г. Полонського, І.І. Пучковської, В.І. Савича, А.О. Селіванова, Є.О. Суханова, Уорен Ф. Кука, Є.О. Харитонова, А. Хергарда, А.Р. Чанишевої, Я.М. Шевченко, Г.Ф. Шершеневича, Р.Б. Шишки, Т.С. Шкрум та інших.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины