ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ




  • скачать файл:
Название:
ПРАВОВІ ТА ОРГАНІЗАЦІЙНІ ЗАСАДИ ДІЯЛЬНОСТІ СУБ’ЄКТІВ ВИКОНАВЧОЇ ВЛАДИ У СФЕРІ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЦІОНАЛЬНОЇ БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Розвиток в Україні інститутів демократичної, соціальної, правової держави та громадянського суспільства вимагає створення надійних та дієвих систем захисту життєво важливих матеріальних, інтелектуальних, культурних та духовних цінностей Українського народу. Все це обумовлює необхідність правового забезпечення системи національної безпеки та створення організаційних засад діяльності законодавчо визначених суб’єктів виконавчої влади в цій сфері.

Визначення сутності та особливостей адміністративно-правового регулювання діяльності суб’єктів виконавчої влади у сфері забезпечення національної безпеки України ще не дістало належного теоретико-правового опрацювання. У вітчизняній та зарубіжній адміністративно-правовій літературі ці питання розглядаються фрагментарно, без комплексного підходу, а саме як окремі напрями організуючого впливу державних органів за відповідними галузями, у зв’язку з чим правові та організаційні засади діяльності державних органів виконавчої влади як суб’єктів забезпечення національної безпеки залишаються недослідженими, а єдиної концепції організації системи цих органів загалом у вітчизняній адміністративно-правовій науці ще не напрацьовано. 

Важливий науковий внесок у дослідження проблеми управління адміністративно-політичною діяльністю держави загалом зробили такі вітчизняні вчені, як В.Б. Авер’янов, О.М. Бандурка,   Ю.П. Битяк,   В.Т. Білоус,   С.В. Ківалов,   В.К. Колпаков,  А.Т. Комзюк, О.В. Кузьменко, Н.Р. Нижник, С.Г. Стеценко, В.О. Шамрай, В.К. Шкарупа та ін. Окремі аспекти проблематики забезпечення національної безпеки досліджували К.О. Біла, О.Г.Білорус, В.Ю. Богданович,  О.С. Бодрук, В.П. Горбулін, О.П. Дзьобань, А.Б. Качинський, В.Ю. Кобринський,    Г.К. Крючков,    М.Б. Левицька,   В.А. Ліпкан,  О.Я. Маначинський, Г.В. Новицький, О.А. Палій, Г.О. Пономаренко, Г.П. Ситник, О.В. Феденко, О.Л. Хилько, Л.М. Шипілова та інші вчені. Водночас їх увагу здебільшого було зосереджено на аналізові теоретико-правових, військово-політичних, геостратегічних питань забезпечення національної безпеки та, незважаючи на активізацію наукових досліджень з цієї проблематики, багато питань у цій сфері залишаються ще дискусійними. Це стосується, насамперед, адміністративно-правового регулювання діяльності державних органів виконавчої влади як суб’єктів забезпечення національної безпеки, що є недостатньо вивченим напрямом наукового пошуку.

З огляду на це виникла нагальна потреба у дослідженні правових та організаційних засад діяльності суб’єктів виконавчої влади у сфері забезпечення національної безпеки та пов’язаних з цим питань, які постали на сучасному етапі державотворення України. Викладене пояснює актуальність теми дослідження, структуру дисертації, її зміст, а також вибір наукового, нормативно-правового та практичного матеріалу.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)