УЧАСТЬ ТРЕТІХ ОСІБ У ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАННЯХ




  • скачать файл:
Название:
УЧАСТЬ ТРЕТІХ ОСІБ У ЦИВІЛЬНО-ПРАВОВИХ ЗОБОВ’ЯЗАННЯХ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Складність і розгалуженість цивільних зобов’язань знаходить свій прояв, зокрема в участі в них третіх осіб. Проблематика їх участі багатоаспектна, адже важливими і спірними залишаються питання про їх статус в різних зобов’язаннях, обсяг та правова природа їх прав, можливість виникнення у них обов’язків, коло інтересів цих осіб та їх вплив на права і обов’язки сторін в зобов’язанні тощо. В сучасній українській цивілістиці наукових праць з цієї тематики бракує, а фундаментальні дослідження взагалі відсутні. Внаслідок цього склалася теоретична прогалина, яка негативно вплинула й на правозастосування. Останнє негативно відбивається на рівні знань та потребує змін. Цього вимагають і накопичені проблеми судової практики та осмислення оновленого цивільного законодавства. Означене послугувало підставою для обрання теми дослідження та переконливо свідчить про її актуальність.

Права третіх осіб в зобов’язаннях потребують теоретичного аналізу з метою визначення особливостей регулювання прав цих осіб, їх здійснення та захисту. Це має й істотне практичне значення, оскільки треті особи є фігурантами у численних правовідносинах – речових, зобов’язальних, корпоративних, інтелектуальної власності, спадкових тощо.

Теоретичною основою для дослідження проблематики прав третіх осіб стали наукові праці М.М. Агаркова, С.С. Алєксєєва, І.В. Беклєніщевої, В.А. Бєлова, Т.В. Боднар, М.І.Брагінського, С.М. Братуся, С.І. Вільнянського, В.В. Вітрянського, Є. Годеме, О.С. Іоффе, О.О. Кота, О.О. Красавчикова, В.В. Луця, А. Нолькена, О.П. Печеного, Д.М. Притики, С.В.Сарбаша, М.М. Сібільова, І.В. Спасибо-Фатєєвої, М.К. Сулєйменова, Є.О. Суханова, С.О. Тєнькова, Ю.К. Толстого, Б.Б. Черепахіна, Г.Ф. Шершеневича та інших.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)