ВЗАЄМОДІЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ОРГАНІЗАЦІЇ АВТОБУСНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ МІСЬКОЇ АГЛОМЕРАЦІ



Название:
ВЗАЄМОДІЯ ОРГАНІВ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В ОРГАНІЗАЦІЇ АВТОБУСНИХ ПАСАЖИРСЬКИХ ПЕРЕВЕЗЕНЬ В УМОВАХ МІСЬКОЇ АГЛОМЕРАЦІ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, вказано на зв’язок дисертації з науковими програмами, темами, визначено мету, завдання, об’єкт, предмет, гіпотезу дослідження, охарактеризовано методологічну базу, наукову новизну та практичне значення одержаних результатів, наведено дані щодо апробації та публікації результатів дослідження.

У першому розділі «Теоретико-методологічні аспекти дослідження проблем організації автобусних пасажирських перевезень в умовах міської агломерації» – досліджено вітчизняну та зарубіжну наукову літературу з питань управління транспортною підсистемою міської агломерації, встановлено методологічні підходи та понятійно-категоріальний апарат дослідження взаємодії органів влади щодо управління системою автобусних пасажирських перевезень в умовах міської агломерації.

Автором встановлено, що на сьогодні не існує загальновизнаної теорії управління міською агломерацією та її транспортною підсистемою, яка до того ж враховувала б особливості соціально-економічної ситуації в постсоціалістичних країнах. Тому визначення теоретичних питань, аналіз яких є необхідним для формування відповідної системи управління агломерацією, є самостійним дослідницьким завданням. Відзначено, що на теоретичному рівні міська агломерація ще не стала об’єктом всебічного дослідження. Поняття «міська агломерація» визначено як «компактна сукупність різних, переважно міських, населених пунктів, що не є адміністративно-територіальною одиницею, являє собою складну багатокомпонентну динамічну систему, у межах якої сформувалися й розвиваються сталі й інтенсивні економічні та соціально-культурні зв’язки й обміни ресурсами різного роду з метою задоволення економічних, соціальних, культурних, рекреаційних та інших потреб жителів цих населених пунктів, що забезпечуються через маятникові та сезонні маятникові міграції населення».

Дослідження еволюційної періодизації становлення міської агломерації та основних етапів цього процесу: урбанізація, субурбанізація, десубурбанізація та реурбанізація, дозволило встановити, що перебіг останніх трьох етапів безпосередньо залежить від можливостей та особливостей транспортної системи, що з’єднує місто з прилеглими територіями. Основними характеристиками кожного етапу розвитку виступають напрями потоків міграції населення, тенденції у сфері економіки й транспорту і пов’язані з ними проблеми, які доводиться вирішувати місцевим органам влади. Проаналізовано зарубіжну практику (США, Канада, Російська Федерація, країни Скандинавії) організації управління урбанізованими територіями, здійснено порівняльний аналіз тенденцій та особливостей розвитку міських агломерацій в державах з ринковим типом господарства і постсоціалістичних країнах.

Виявлено неоднозначність теоретичних та практичних підходів до управління урбанізованими територіями, констатовано збіг позицій дослідників щодо бачення управління міськими агломераціями, де існує ряд моментів, не властивих для міст як історично сформованих стабільних єдностей. Проблеми, пов’язані з необхідністю контролю за неконтрольованим розростанням урбанізованих територій, функціонуванням системи транспортного сполучення, координації та узгодження діяльності державних, муніципальних і приватних структур, які надають послуги населенню, перетворюють управління агломераціями на процес набагато складніший і більш конфліктний, ніж управління містом.

Досліджено ряд моделей управління міськими агломераціями в межах одно- та дворівневої систем управління та різноманітних форм координації в умовах багатьох адміністративно-територіальних утворень. Серед останніх виділено форми, функціонування яких покликане забезпечити організацію транспортного сполучення в межах агломерації:

-       створення спеціальних округів для надання певної послуги або групи взаємопов’язаних послуг; регіональні округи, що діють у межах міжмуніципальних угод та асоціацій і покликані контролювати, зокрема, надання послуг з автотранспортних пасажирських перевезень;

-       надання управлінських послуг великим містом-центром агломерації у межах добровільних угод про міжмуніципальну співпрацю;

-       координація діяльності муніципальних і міжмуніципальних органів у межах міських агломерацій з боку регіонального органу державної влади.

Автор робить висновок, що у сфері управління динамічним розвитком міських агломерацій поки що не знайдено універсальних рішень, позбавлених серйозних суперечностей. Обґрунтовано, що на перше місце має бути поставлено вирішення проблеми організації транспортного сполучення як ключової щодо забезпечення керованості розвитку міських агломерацій.

Доведено, що поняття «міська агломерація», «пасажирські автобусні перевезення», «організація автобусних пасажирських перевезень» попри широкий обіг у науковій літературі та нормативно-правових документах потребують уточнення, більш детального розкриття змістовних аспектів, що дозволить більш чітко визначити найважливіші управлінські аспекти проблем, досліджуваних у роботі. На підставі проведеного аналізу в роботі сформульовано визначення цих понять.

У другому розділі«Автобусні пасажирські перевезення в умовах міської агломерації в Україні: організація, управління та напрями розвитку» – проаналізовано сучасний стан автобусних пасажирських перевезень в Україні, визначено проблеми організації та управління транспортною системою України, окреслено напрями їх вирішення, розглянуто сутність державного управління транспортом, проаналізовано нормативно-правову базу та суб’єктний склад системи організації автобусних пасажирських перевезень у межах міської агломерації, охарактеризовано шляхи її подальшого керованого розвитку.

Державне управління транспортною галуззю поділяється на дві основні підсистеми, кожна з яких має власні структурні елементи. Це, зокрема, транспортна політика держави, що має організаційно-кадрову, майнову, інвестиційну, фінансово-кредитну, податкову, тарифну й амортизаційну складові; друга підсистема – оперативне управління транспортом, що включає адміністративно-дозвільну діяльність (державне  ліцензування, реєстрація), державний нагляд (за безпекою руху, технічний, екологічний) та адміністративно-розпорядчу діяльність.

Аналіз структури управління сферою автобусних пасажирських перевезень та функцій, закріплених у документах, що регламентують діяльність відповідних органів, дозволяє зробити висновок, що на структурному рівні в досліджуваній галузі існує достатнє інституціональне забезпечення умов та правових форм діяльності перевізників на ринку автотранспортних послуг. На підставі аналізу нормативно-правової бази, що регулює сферу автобусних пасажирських перевезень в Україні, автор аргументує висновок про необхідність її модернізації в контексті наближення до потреб надання якісних транспортних послуг мешканцям міських агломерацій.

На думку автора, серед проблем забезпечення якісного надання транспортних послуг мешканцям агломерацій значне місце посідає невідповідність потребам інфраструктури, зокрема, автобусних станцій, зупинок, місць відстою рухомого складу; відсутність єдиних державних вимог до автостанцій, механізмів стягнення автостанційного збору; неврегульованість взаємовідносин перевізників, підприємств-автостанцій та замовників пасажирських перевезень.

Крім названих, сучасний стан системи організації автобусних пасажирських перевезень актуалізує такі проблеми: відсутність збалансованості та прозорості витрат та доходів перевізників, забезпечення необхідного рівня якості та безпеки пасажирських перевезень, відсутність або неадекватність санкцій за порушення законодавства, недосконалість системи оподаткування на пасажирському транспорті, недосконалість кадрової та соціальної політики на рівні перевізників, відсутність системи роботи з пасажирами. Сфери, в яких формується низка чинників впливу на якість автобусних перевезень, наведені на рис. 1.

На  подолання вищезазначених проблем мають бути розроблені напрями розвитку  агломераційної  автотранспортної   системи  на  найближчі  роки,  що 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины