АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ ОВС ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ, НОРМ І СТАНДАРТІВ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ :



Название:
АДМІНІСТРАТИВНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ ОВС ЗА ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ, НОРМ І СТАНДАРТІВ, ЩО СТОСУЮТЬСЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Сучасне цивілізоване суспільство не може існувати без належної організації просторового переміщення автотранспортних засобів, кількість яких в Україні зростає з кожним роком. За таких умов висуваються нові вимоги щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, охорони прав і законних інтересів громадян. Найбільш серйозною проблемою посилення інтенсивності руху на автошляхах України є порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.

Процеси, пов’язані з дорожнім рухом, явища, що його супроводжують, та їх наслідки, зокрема, адміністративна відповідальність за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, посідають важливе місце в діяльності органів внутрішніх справ та потребують глибокого наукового дослідження. Незважаючи на загальну тенденцію зниження показників вчинення працівниками ОВС адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху, їх кількість в останні роки залишається значною. Так, протягом 2010 року з вини працівників ОВС було скоєно 110 дорожньо-транспортних пригод, виявлено 9370 порушень Правил дорожнього руху. До дисциплінарної відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень у сфері дорожнього руху притягнуто 6792 особи рядового й начальницького складу ОВС.

У цьому контексті виникає необхідність розбудови реального механізму протидії проявам адміністративних правопорушень з боку працівників ОВС у сфері дорожнього руху, дослідження специфіки відповідальності працівників ОВС за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху.

Проблемам забезпечення безпеки дорожнього руху були присвячені окремі дослідження з адміністративного права і процесу, кримінального права та інших юридичних наук. Зокрема, на формування основних підходів до вирішення питань, досліджуваних у дисертації, мали вплив праці В.Б. Авер’янова, О.М. Бандурки, Д.М. Бахраха, А.І. Берлача, Ю.П. Битяка, І.П. Голосніченка, Т.О. Гуржія, С.М. Гусарова, Є.В. Додіна, М.М. Долгополової, В.В. Доненка, В.В. Єгупенка, С.В. Ківалова, Т.О. Коломоєць, В.К. Колпакова, А.Т. Комзюка, Д.М. Лук’янця, О.Л. Міленіна, В.А. Мисливого, В.В. Новікова, В.Й. Развадовського, О.П. Рябченко, О.Ю. Салманової, М.М. Стоцької та інших.

Дослідженню адміністративної та дисциплінарної відповідальності, зокрема її специфіки щодо працівників ОВС, присвячені роботи А.Б. Агапова, О.Ф. Андрійко, М.І. Ануфрієва, А.С. Васильєва, В.С. Венедиктова, В.М. Гаращука, С.Т. Гончарука, С.Ф. Денисюка, Ю.В. Дубка, Р.А. Калюжного, А.Т. Комзюка, В.В. Конопльова, В.О. Кузнєцова, О.В. Кузьменко, Є.В. Курінного, О.А. Мартиненка, А.Ф. Моти, Т.Л. Оленченко, В.І. Олефіра, В.Ф. Опришка, О.І. Остапенка, В.П. Пєткова, С.В. Пєткова, В.Г. Поліщука, Д.В. Приймаченка, А.О. Селіванова, М.М. Тищенка, І.О. Федорова, Н.В. Хорощака, В.К. Шкарупи, Х.П. Ярмакі, О.Н. Ярмиша та інших. Зокрема, в цих роботах висвітлювалися питання, пов’язані з оптимізацією сфери безпеки дорожнього руху, визначенням адміністративно-правового статусу спеціальних суб’єктів адміністративної відповідальності, механізмом застосування до них окремих санкцій тощо.

Разом з тим, питання адміністративної відповідальності працівників органів внутрішніх справ за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, удосконалення діяльності органів державної влади щодо профілактики правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху серед особового складу ОВС, науковцями розглядалися фрагментарно.

Зазначені обставини в цілому зумовили вибір теми дослідження та свідчать про її актуальність як для теоретичного аналізу адміністративної відповідальності працівників ОВС за порушення правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, так зокрема і для визначення нових підходів щодо розвитку та вдосконалення цього правового явища.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины