ПЕРЕГЛЯД АДМІНІСТРАТИВНИХ АКТІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ




  • скачать файл:
Название:
ПЕРЕГЛЯД АДМІНІСТРАТИВНИХ АКТІВ ОРГАНІВ ВНУТРІШНІХ СПРАВ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Загальна характеристика роботи

Актуальність теми. Органи внутрішніх справ як суб’єкти виконавчої влади повсякденно здійснюють управлінську діяльність, яка, як правило, знаходить своє вираження у прийнятті адміністративних актів. Зважаючи на специфіку завдань, які покладає держава на органи внутрішніх справ, адміністративні акти зазначених органів досить часто обмежують права та свободи приватних осіб. Тому однією з головних вимог, що ставляться до адміністративних актів органів внутрішніх справ, є вимога щодо дотримання законності. На жаль, на сьогодні доводиться констатувати, що не завжди у своїй діяльності органи внутрішніх справ безумовно дотримуються цього принципу.

Залежно від повноти дотримання вимог законності та юридичної обґрунтованості адміністративні акти органів внутрішніх справ можуть бути правомірними або дефектними. Останні об’єктивно потребують перегляду. Більше того, необхідність перегляду адміністративних актів органів внутрішніх справ виникає також у зв’язку з їх застарілістю та втратою актуальності. Такий перегляд може здійснюватися в адміністративному або судовому порядку. Зважаючи на значення, яке має інститут перегляду адміністративних актів для забезпечення їх законності та ефективності, важливим є дослідження підстав та процедур такого перегляду, а також інших пов’язаних з цим питань. Проте в той час як сутності та особливостям адміністративних актів, в тому числі органів внутрішніх справ у вітчизняній науці адміністративного права приділена певна увага, інститут їх перегляду висвітлено недостатньо.

Отже, з огляду на потреби забезпечення законності в управлінській діяльності органів внутрішніх справ, а також відсутність предметних досліджень цих питань у науці адміністративного права актуальним є дослідження підстав, процедур та правових наслідків перегляду адміністративних актів цих органів.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)