ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДІЛЬНИЧНОГО ІНСПЕКТОРА МІЛІЦІЇ :



Название:
ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ДІЛЬНИЧНОГО ІНСПЕКТОРА МІЛІЦІЇ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. Важливим напрямом підвищення ефективності правоохоронної діяльності є її належне інформаційне забезпечення. Інформаційне забезпечення правоохоронної діяльності ОВС спрямоване на створення, організацію функціонування та вдосконалення інформаційних систем, які слугують успішному виконанню завдань з охорони громадського порядку, забезпечення громадської безпеки та боротьби з правопорушеннями. У нових умовах роботи органів внутрішніх справ, коли основу їх діяльності складають профілактика та прогнозування правопорушень, розкриття злочинів по «гарячих слідах», спостерігається стала тенденція подальшого збільшення обсягів інформації про причини окремих правопорушень та умови, що сприяють їх вчиненню, про пошук найбільш ефективних форм і методів їх запобігання.

Важливу роль у реалізації окреслених завдань відіграє служба дільничних інспекторів міліції Міністерства внутрішніх справ України, головними завданнями діяльності якої є надання широкого спектра правоохоронних послуг, а також профілактика правопорушень. Виконання цих завдань залежить від багатьох чинників, зокрема рівня організованості, упорядкування апарату, інформаційного забезпечення, законодавчого визначення правового статусу тощо.

Нинішня система ОВС не повною мірою відповідає новим засадам її діяльності, що впроваджуються керівництвом держави та міністерства. Відчутними перешкодами на шляху ефективного та взаємовигідного співробітництва міліції з населенням залишається відсутність належної нормативно-правової бази, організаційна та інформаційна неготовність дільничних інспекторів міліції до ефективної взаємодії з іншими правоохоронними органами, недержавними структурами, громадськими організаціями та окремими громадянами, сформовані ще за радянських часів психологічні бар’єри щодо ефективної співпраці як у працівників міліції, так і населення. Саме тому одним із перспективних шляхів поліпшення ефективності діяльності органів внутрішніх справ є оновлення статусу служб і підрозділів, які безпосередньо працюють з населенням, більш чітке визначення їх компетенції, форм та методів проведення профілактичної діяльності, а також удосконалення інформаційного забезпечення діяльності служб та підрозділів ОВС, зокрема служби дільничних інспекторів міліції.

Варто зазначити, що дотепер проблеми інформаційного забезпечення діяльності служби дільничних інспекторів міліції у вітчизняній правовій науці системного й вичерпного теоретичного підґрунтя не здобули.

Науковому аналізу були піддані роботи вчених, які вивчали організацію діяльності дільничного інспектора міліції (А. А. Аносенков, К. К. Афанасьєв, А. П. Бережной, О. Ф. Долженков, В. І. Ткаченко, М. О. Тучак, Д. В. Фучеджі, Х. П. Ярмакі), особливості адміністративно-юрисдикційної діяльності дільничного інспектора міліції (І. О. Панов, В. К. Шкарупа), профілактичні функції в діяльності служби дільничних інспекторів міліції (В. М. Зінич), професійну діяльність і особистість дільничного інспектора міліції (Г. Є. Запорожцева), психологічне забезпечення та адміністративно-правові засади діяльності дільничних інспекторів міліції щодо попередження насильства в сім’ї (В. Є. Бондар, О. В. Джафарова, О. В. Ковальова, С. О. Шатрава), роль та значення інформації в діяльності органів державної влади (А. Л. Бейкун, Г. М. Бірюков, А. Г. Гриневич, В. В. Грицаєв, А. І. Жаров, П. І. Заруба, Р. А. Калюжний, Л. М. Касьяненко, М. М. Касьяненко, Д. Г. Мулявка, В. С. Цимбалюк).

Праці зазначених учених було покладено в основу формування підходу щодо визначення інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції.

Таким чином, недостатність розроблення на теоретичному рівні, наявність правових проблем обумовили необхідність проведення комплексного дослідження інформаційного забезпечення діяльності дільничного інспектора міліції, чим і пояснюється вибір теми дисертації.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины