ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ У ПРОВАДЖЕННІ У СПРАВАХ ПРО ПОРУШЕННЯ МИТНИХ ПРАВИЛ




  • скачать файл:
Название:
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ У ПРОВАДЖЕННІ У СПРАВАХ ПРО ПОРУШЕННЯ МИТНИХ ПРАВИЛ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА РОБОТИ

 

Актуальність теми. У зв'язку з різким зростанням в Україні ролі й соціально-економічної значимості ефективного правового регулювання сфери зовнішньоекономічних відносин, які безпосередньо пов’язані з відносинами щодо переміщення через митний кордон України товарів, транспортних засобів та інших предметів, набуває особливої уваги правозастосовна діяльність Державної митної служби України в даній сфері. Митні органи відіграють важливу роль у забезпеченні можливості кожної людини, яка переміщує товари через митний кордон України, скористатися своїми правами, оскільки саме митна служба, як уособлення держави в даному виді правовідносин, покликана забезпечувати реалізацію прав і свобод людини та громадянина, охороняти їх та захищати.

Особливого значення вказана діяльність набуває під час притягнення осіб, які вчинили порушення митних правил (далі – ПМП), до адміністративної відповідальності, адже саме в компетенцію посадових осіб митних органів входить виявлення та припинення вказаних правопорушень, а також здійснення такого різновиду адміністративного провадження як провадження у справах про ПМП, результатом якого є встановлення обєктивної істини щодо конкретного факту ПМП та застосування відповідних заходів вливу на винну особу згідно із нормами митного законодавства.

Забезпечення всіх суб'єктів провадження у справах про ПМП правовими можливостями, достатніми для реалізації ними своїх процесуальних прав і обов'язків, сприяє зміцненню режиму законності в митно-правовій сфері, слугує важливим чинником виконання завдань даного адміністративного провадження, зумовлює необхідність поглиблення демократичних тенденцій та інтеграційних процесів у міжнародних відносинах.

Проблеми гарантування та забезпечення прав та свобод людини під час порушення та проведення органами Державної митної служби України провадження у справах про ПМП являють собою один із неопрацьованих і малодосліджених напрямків у вітчизняній адміністративно-правовій науці. Науково-методичні розробки з даного напрямку на сьогодні фактично відсутні. Разом з тим, окремі питання, що стосуються проблематики даного дослідження, наприклад, з організації, визначення меж компетенції, а також певних механізмів адміністративно-процесуальної діяльності органів публічної адміністрації, знайшли своє відображення в працях відомих вітчизняних та зарубіжних науковців: В.Б. Авер’янова, Г.В. Атаманчука, О.М. Бандурки, Д.М. Бахраха, В.М. Бевзенка, Ю.П. Битяка, В.В. Богуцького, В.М. Васильєва, І.П. Голосніченко, В.М. Горшеньова, Л.М. Давиденко, Є.В. Додіна, С.В. Ківалова, Л.В. Коваля, Т.О. Коломоєць, В.К. Колпакова, А.Т. Комзюка, В.В. Копейчикова, А.П. Коренєва, Б.А. Кормича, Є.М. Короткова, О.В. Кузьменко, В.Я. Настюка, О.В. Негодченка, Н.Р. Ніжник, А.І. Пригожина, Д.В. Приймаченка, В.В. Прокопенка, Ю.М. Старілова, Ю.О. Тихомирова, Н.М. Тищенка, Д.М. Чечота, В.К. Шкарупи, В.А. Юсупова, Ц.А. Ямпольської та ін.

Проте, незважаючи на результати наукової праці вчених, необхідно визнати, що в Україні до цього часу відсутні комплексні монографічні дослідження з питань гарантування та забезпечення прав та свобод громадянина, людини під час порушення та проведення органами митної служби України провадження у справах про ПМП. Усе це в сукупності визначило вибір теми й актуальність її дослідження.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)