ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС В СИСТЕМІ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ



Название:
ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИЙ КОМПЛЕКС В СИСТЕМІ РОЗВИТКУ РЕГІОНУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

Основний зміст роботи

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, сформульовано мету, завдання, предмет і об’єкт дослідження, відображено наукову новизну, практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі «Теоретичні засади визначення галузевого впливу на розвиток регіону» автором обґрунтовано необхідність визначення галузевого впливу для досягнення цілей соціально-економічного розвитку регіону, сформовано систему галузевих факторів впливу на розвиток регіону, встановлено наявність взаємних зв’язків між функціонуванням житлово-будівельного комплексу та соціально-економічними показниками розвитку регіону, доведено необхідність залучення додаткових внутрішніх інвестиційних ресурсів регіону до фінансування житлово-будівельного комплексу.

На основі вивчення та узагальнення результатів наукових досліджень з питань регіонального розвитку встановлено, що процес розвитку регіону розглядається як сукупність економічного та соціального розвитку та має безперервний характер, що обумовлюється взаємовпливом галузевого та регіонального розвитку за рахунок залучення внутрішніх та зовнішніх інвестиційних ресурсів регіону.

Система розвитку  регіону – це сукупність взаємопов’язаних кількісних змін характеристик соціально-економічного стану регіональної системи та її елементів (підсистем), що перетворюються в структурні, якісні зміни з метою забезпечення послідовного підвищення якості життя регіону.

Соціально-економічний розвиток регіону характеризується цілою низкою показників,   одним   із   найважливіших   серед   яких   є   рівень   інвестиційної

привабливості регіону, про що свідчить аналіз літературних джерел, присвячених питанням регіонального розвитку. Комплекс параметрів формування інвестиційної привабливості регіону займає одне з провідних місць у системі розвитку регіону.

Значне місце в системі розвитку регіону посідають галузеві фактори, які в процесі дослідження згруповано у виробничо-технологічні, економічні, соціальні й екологічні. Вони утворюють єдину систему, яку зв’язують та пронизують наскрізь взаємні внутрішньогрупові та міжгрупові зв’язки (рис.1). 

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины