ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ У ВІДКРИТІЙ ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ



Название:
ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ У ВІДКРИТІЙ ЕКОНОМІЦІ УКРАЇНИ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено мету та завдання, вказано об’єкт, предмет, розкрито наукову новизну одержаних результатів та їхнє практичне значення, відображено ступінь апробації результатів дисертації.

У першому розділі дисертаційної роботи “Теоретико-організаційні основи системи фінансового забезпечення інноваційної діяльності” розкрито поняття “новація”, “інновація”, “інноваційний процес”, визначено сутність системи фінансового забезпечення інноваційного розвитку, виокремлено її елементи і проаналізовано вітчизняну функціонально-організаційну структуру системи фінансового забезпечення і фінансування інновацій.

Існують різні підходи до тлумачення сутності інновації, систематизація та узагальнення яких дали змогу розмежувати поняття “новація”, “інновація” та “інноваційний процес”.

Інноваційну активність ділових одиниць визначає тип обраної ними інноваційної стратегії: агресивній характерні інтенсивні НДДКР і випуск радикальної інноваційної продукції; помірній притаманна імітаційна інноваційна продукція; нейтральна передбачає оновлення обладнання, запровадження нових технологічних процесів під час випуску традиційної продукції (нейтральна активна) або тимчасову відмову від інновацій (нейтральна пасивна).

Зростання економіки України у сучасних умовах залежить від фінансового забезпечення інновацій. У дисертації наголошено, що недоцільно ототожнювати фінансове забезпечення інноваційної діяльності, яке полягає у формуванні ресурсної бази, та фінансування, що передбачає розподіл нагромаджених коштів. Безперебійне надходження фінансових ресурсів на інноваційні потреби залежить від доступності та достатності джерел, тому для активізації інноваційних процесів треба сформувати ефективну систему фінансового забезпечення інноваційного розвитку, складові якої зображено на рис. 1.

 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины