ЕФЕКТИВНІСТЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ СПИРТОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА ЗАСАДАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ




  • скачать файл:
Название:
ЕФЕКТИВНІСТЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ СПИРТОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА ЗАСАДАХ ІННОВАЦІЙНОГО РОЗВИТКУ
Тип: Автореферат
Краткое содержание:

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, визначено проблемні питання, що потребують подальшої розробки, сформульовано мету, завдання, об’єкт, предмет і методи дослідження, висвітлено наукову новизну, практичне значення отриманих результатів та їх апробацію.

У розділі 1 «Теоретико-методичні засади ефективного функціонування та інноваційного розвитку підприємств спиртової промисловості в сучасних умовах» розглядаються теоретичні засади дослідження економічної ефективності підприємств спиртової промисловості у контексті їх інвестиційно-інноваційного розвитку, досліджуються принципи і механізми формування організаційно-економічних зв’язків і відносин та методичні підходи до оцінки їх ефективності.

Підприємства спиртової промисловості відносяться до провідних переробних виробництв агропромислового комплексу, діяльність яких спрямована на задоволення споживчого попиту населення. Вони є також постачальниками сировини для інших галузей промисловості і відіграють суттєву роль у формуванні бюджетів різних рівнів.

У роботі автором поглиблено методичні засади оцінки економічної ефективності функціонування підприємств спиртової промисловості та виробників сировинних ресурсів, яка здійснюється системно на основі групи показників, серед яких – узагальнюючі показники ефективності, а також показники, що характеризують ефективність використання основних ресурсів підприємств (виробничих засобів, матеріальних, фінансових і трудових ресурсів). Значне місце займають показники якості, собівартості, прибутковості, рентабельності виробництва спирту й спиртовмісної продукції, які надають можливість оцінити результати виробництва та визначити напрями зростання економічної ефективності підприємств. Зважаючи на принципово новий підхід до визначення показників ефективності та їх значущість для характеристики ефективності як ступеня спроможності підприємств спиртової промисловості досягати за наявності певної кількості ресурсів максимального обсягу виробництва продукції, заданого граничною функцією виробництва, автором запропоновано принципову схему побудови системи показників економічної ефективності, яка наведена на рис. 1.

 

Заказать выполнение авторской работы:

Поля, отмеченные * обязательны для заполнения:


Заказчик:


ПОИСК ДИССЕРТАЦИИ, АВТОРЕФЕРАТА ИЛИ СТАТЬИ


Доставка любой диссертации из России и Украины


ПОСЛЕДНИЕ СТАТЬИ И АВТОРЕФЕРАТЫ

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)